• Curierul de Hâncești

„Puterea dansului a creat din mine o persoană optimista și visătoare...


„Puterea dansului a creat din mine o persoană optimista și visătoare...”

„ Nu doar îmi place dansul, îl iubesc… și îl iubesc pentru că prin dans, corpul meu se relaxează, dansul mă eliberează de emoțiile negative, îmi dă o doza de energie și pozitivitate. Dansul a reușit să-mi descopere latura mai îndrăzneața pe care de foarte mult timp încercam să o găsesc, anume mişcările pe care adoram să le învăț și la care lucram să-mi iasă perfect, prin dans am reușit să înlătur pesimismul din mine, care era destul de des prezent în activitățile mele. Cu certitudine pot spune că prin dans mi-am creat personalitatea. Emoțiile care se creează în timpul evoluțiilor pe scenă sunt de-a dreptul incomparabile” – a spus protagonista numărului de săptămâna aceasta.

Vorbim despre Carolina Stoian, în vârstă de 19, originară din s. Lăpuşna. Carolina este studentă la ASEM, facultatea de Marketing şi Logistică. La fel ea face parte din ansamblul de dansuri populare ,,Lăpuşniţa” deja de 7 ani. „Dintre rude mele, cu dansul nu s-a ocupat nimeni, din aceasta cauză, familia mea se tot întreabă de unde mi se trage acest talent și aceasta dorința puternica de a evolua pe scenă, dansând. Cu toate acestea, m-au susținut necondiționat și sunt mereu prezenți privindu-mă cu mândrie atunci când evoluez pe scenele din satul de baștină” – a relatat tânăra dansatoare.

„Dragostea de dans a pornit de la o vârsta fragedă, când dansam în faţa oglinzii și încercam să mă mișc ritmic pe baza melodiilor care răsunau în casă. Pe atunci nu știam cât este de dificil și cât de necesar este să te dărui în totalitate, pentru a ajunge un dansator valoros, deja dorința cea puternică de a practica dansul s-a ivit atunci când s-a creat prima grupă în școala din sat, însă locurile erau limitate și eu fiind micuță, nu am reușit să mă înscriu. Se pare că motivarea a venit din interiorul meu, dragostea de dans s-a născut odată cu mine, însă a reușit să iasă la suprafață la 7-8 ani, dar să se dezvolte abia la 12 ani. Stilul de dans popular rămâne a fi cel pe care îl iubesc și prefer să-l dezvolt, atâta timp cât am posibilitatea să merg să mă antrenez, o voi face cu cea mai mare plăcere și dăruire” – ne-a povestit Carolina.

Împreună cu ansamblul din care face parte, Carolina a participat la numeroase concursuri atât naționale cât și internaționale, ocupând multe locuri de frunte. Cele mai mari, dificile şi interesante concursuri fiind in România, Bulgaria, Turcia, Rusia, cât şi unele de pe teritoriul țării noastre. „Vreau din tot sufletul să-mi continui activitatea în minunatul nostru ansamblul „Lăpuşniţa” și o voi face cu toată dăruirea de care am dat dovadă până acum. Chiar dacă pierd unele antrenamente, concursuri sau alte prestații din cauza programului din cadrul universității, voi rupe din timpul meu și voi merge cu drag în localitatea mea, unde dansul îmi umple inima de bucurie, dragoste și care întotdeauna m-a convins că visele devin realitate prin muncă, multă muncă și dorință. Puterea dansului a creat din mine o persoană optimista și visătoare! Pentru mine, dansul reprezintă frumosul, cultura și dragostea” – a declarat în finalul discuţiei, Carolina.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco