• Curierul de Hâncești

Raionul Hânceşti - cu brio la Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă

Recent, a avut loc gala de premiere a laureaţilor Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă ,,Romeo și Julieta la Mezil” ediția a XI-a.

Şi de data aceasta raionul Hânceşti are premianţi!Festivitatea de premiere a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XI-a, a fost găzduită de Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din localitatea Mizil, Judeţul Prahova.

Proiectul a fost inițiat, susținut și coordonat de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”, având ca partener principal Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, şi aflându-se sub egida Inspectoratului Școlar Județean Prahova și a Ministerului Educației Naționale.


La această ediţie au participat, la ambele secțiuni, Poezie și Epigramă, 481 concurenți, 146 - la Epigramă și 335 - la Poezie.

Merită subliniat faptul că în anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri au participat aproape 100 de concurenți din Republica Moldova, dar și din Bucovina de Nord, din Cernăuți. De asemenea, numeroși elevi, atât din România cât și din diasporă, s-au înscris la ambele secțiuni, unii fiind chiar recompensați cu premiile Junior, instituite la ediția precedentă.


Astfel, elevele Gabriela Timotin și Nicoleta Modval, ambele de la Liceul Teoretic Puhoi, Republica Moldova, au primit acest premiu, recitându-și textele în fața publicului prezent.

Anul acesta, „peisajul” feminin, de origine basarabeană, a fost firav reprezentat prin prezența Rodicăi Grigore, reporter la postul public de televiziune Moldova1 și a poetei Elena Mihalachi, din Răzeni, Republica Moldova.


La secțiunea Poezie, Marele premiu „George Ranetti” i-a revenit lui Petruț Cămui, București, iar Premiul I „Junior”- Nicoleta Modval și Gabriela Timotin, Ialoveni, Republica Moldova. Îmbucurătoare rezultate a avut şi raionul Hânceşti, fiind reprezentat de elevele Natalia Bâlea şi Liuba Pozneacov de la gimnaziul Oneşti.


„Participarea la acest festival de poezie şi epigramă mi-a oferit posibilitatea să descopăr noi taine ale poeziei şi să mă regăsesc în ea", a menţionat Liuba Pozneacov.

Acest concurs a redeschis pentru participanți ușile spre lumea frumosului, spre lumea poeziei și epigramei.Diana Bocov

Elevă a Gimnaziului Onești


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco