• Curierul de Hâncești

Raionul Hânceşti are 22 de laureaţi la concursul naţional „Scrisoare mamei”


Săptămâna trecută a avut loc Gala Laureaţilor a Concursului Naţional „Scrisoare Mamei”. În scopul descoperirii tinerelor talente şi al sensibilizării societăţii de a vedea cu alţi ochi femeia-mamă, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Platforma Socrate, Facultatea de Litere, USM, Centrul Cultural Rus au organizat concursul naţional de creaţie literară pentru clasele gimnaziale şi liceale, fiind desemnaţi câştigătorii. 


   Evenimentul a avut loc în Biblioteca Academiei de Ştiinţe din Moldova. Pentru desemnarea învingătorilor au fost create două comisii (pentru limbile rusă şi română), formate din profesori universitari, academicieni, jurnalişti, scriitori, cercetători ştiinţifici. Comisiile au examinat peste 2 mii de lucrări în limba română şi circa 500 – în limba rusă. Persoanele implicate în procesul de organizare şi verificare a lucrărilor au făcut-o pe bază de voluntariat. Criteriile de evaluare a lucrărilor pentru concurs au fost următoarele: originalitatea, creativitatea, reflectarea realităţii, emotivitatea şi corectitudinea. Pe lângă premiile de bază au fost desemnate cele mai reuşite 250 de lucrări. Dintre acestea, cu premii aparte au fost menţionate Top 10 lucrări şi Top 50 de lucrări. Pentru stimularea cadrelor didactice au fost desemnaţi 20 de pedagogi coordonatori şi 20 de instituţii de învăţământ dintre cele mai active. 


   Raionul Hânceşti a avut 22 de laureaţi. Vom sublinia că LT “Universum” din Sărata Galbenă şi LT “M. Eminescu” din Hânceşti au avut câte 5 laureaţi. Cu nominaţia de cele mai active instituţii, în top au fost înscrise LT Lăpuşna, LT “M. Eminescu”, GM “Cotul Morii”. De asemenea din raionul nostru doi pedagogi au fost premiaţi pentru implicare activă şi rezultate remarcabile: Sergiu Ştefan (LT “Universum” şi Svetlana Antohi de la LT “M. Eminescu”). “Toţi participanţii au acumulat o anumită experienţă, şi-au testat aptitudinile, capacităţile literare au folosit o ocazie în plus pentru a se adresa cu un mesaj de elogiere, de adorare, de recunoştinţă mamei.


Acest concurs s-a desfăşurat graţie unui grup de entuziaşti care şi-au pus ca scop să sensibilizeze tânăra generaţie. În acest sens sufletului concursului este dna Elena Vorotneac, purtător de cuvânt al Departamentului Educaţie, Tineret şi Sport al DGÎ Chişinău şi “creierul” concursului este fondatorul platformei “Socrate”, dl Feredon”, a precizat dna Adriana Cazacu, doctor conferenţiar universitar, şef Catedră LRTL, USM. “Ne bucură faptul că la cea de a II-a ediţie au participat mai mulţi elevi faţă de numărul pe care l-am avut la prima sa ediţie. Copiii au avut posibilitatea să scrie mamei ceea ce simt în suflet. Considerăm că acest concurs şi-a atins obiectivul de a sensibiliza tânăra generaţie şi de a-şi manifesta respectul şi dragostea faţă de mamă” - a menţionat pentru CURIER Elena Vorotneac. Vlad Manole

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco