• Curierul de Hâncești

Reţeta săptămînii ! Brioșe cu nucă și stafide de la Elena Botnari, mun.Hîncești

Ingrediente

1 Pachet chefir

3 ouă

1 pahar plin cu vîrf cu zahăr

2 linguri ulei 3 pahare de făină

1 boaghe de sare

1 pahar de miez de nucă mărunțită

1 pahar de stafide

1 linguriță sodă de mîncare

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahăr într-un castron .Se toarnă chefirul peste ouăle bătute cu zahăr și se adaugă o boaghe de sare , se adaugă la fel soda de mîncare stinsă cu oțet de masă. Adăugăm făina și se amestecă bine amesticul obținut primită. În aluat se adaugă stafidele și miezul de nucă mărunțit și amestecăm 2-3 min.

Se adaugă 2 linguri de ulei Cu ajutorul unei linguri se umplu formele de brioșe pe jumătate. Se introduc la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.


Se scot din forme după ce se răcesc complet.

Redacția Curierului de Hîncești confirmă pofta și plăcerea cu care se servesc aceste Brioșe !!!

174 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco