• Curierul de Hâncești

Regiunea Rogatca – curăţată de taxiuri?!


De ani buni, în regiunea Rogatca din mun. Hânceşti staţionează neregulamentar mai multe taxiuri, blocând parcarea pentru alte autoturisme, totodată creând dificultăţi în trafic, atunci când autoturismele virează la dreapta dinspre strada Chişinăului spre strada Alexandru cel Bun. Deşi autorităţile locale au atenţionat în repetate rânduri patronii firmelor de prestare a serviciilor de transport ca taximetrele să nu staţioneze în acest perimetru, care şi aşa este foarte aglomerat, aceştia nu s-au prea conformat indicaţiilor.


În cadrul şedinţei primarului cu serviciile raionale de la sfârşitul săptămânii trecute, s-a discutat intens şi acest aspect, Alexandru Botnari solicitând ca colaboratorii poliţiei municipale să ia măsuri drastice pentru a interzice parcarea taximetriştilor în această zonă începând cu prima zi a săptămânii curente. În acest sens, luni, primarul a emis o dispoziţie cu privire la asigurarea securităţii traficului rutier şi pietonal ce, printre altele, prevede interzicerea staţionării permanente a taximetrelor în perimetrul sus-menţionat şi staţionarea doar la semnalarea pasagerului.

Mai mult, administraţia locală a dispus aprobarea platformelor de staţionare şi parcare a taximetrelor din raza municipiului, propunerea fiind ca acestea să staţioneze la staţiile de taxi, sediul serviciului dat sau la gara auto, la fel ca microbuzele şi alte mijloace de transport. Astfel, primarul speră să se rezolve problema parcărilor ilegale şi haosul creat de staţionarea taximetrelor pe marginea carosabilului. De asemenea, Alexandru Botnari a solicitat plasarea indicatoarelor rutiere de interdicţie a parcării, atât a taximetrelor, cât şi a transportului de mare tonaj.

Primarul s-a arătat indignat şi de faptul că, întrucât în municipiu funcţionează mai multe firme prestatoare de servicii taxi, fiecare stabileşte preţul pentru călătorie la latitudinea sa.

Astfel, o altă indicaţie a primarului a fost de a solicita patronilor să plafoneze preţurile pentru km, pentru ca tariful să fie unic la toate firmele, aşa cum se practică în cazul microbuzelor.

Deşi “lupta” cu taximetriştii se anunţă a fi încrâncenată, administraţia locală este decisă să smulgă din rădăcină această practică tolerată deja de prea mult timp şi să facă ordine în transportul urban. Şi, deoarece unii taximetrişti parcaţi la Rogatca nu au autoturismele dotate cu însemnele speciale, este necesară identificarea tuturor prestatorilor de servicii taxi pentru ca nici unul să nu se eschiveze de la regulă.

Sperăm că iniţiativa primarului nu va fi luată în furci de cei vizaţi, întrucât în urma acestei măsuri vor avea de beneficiat tot cetăţenii oraşului. Noi vom monitoriza situaţia şi vom veni cu detalii la acest subiect pe parcurs.

294 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco