• Curierul de Hâncești

Reintegrarea socială a deținuților – servicii, soluții, propuneri

La data de 26 aprilie 2018, în incinta Penitenciarului nr.7 Rusca, Biroul de probațiune Hâncești în comun cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Hânceşti a organizat o ședință de lucru cu genericul „Reintegrarea socială a deținuților – servicii, soluții, propuneri”, la care au participat reprezentanți ai diferitor organizații, care acordă asistență condamnaților după eliberare din penitenciar – Oficiul Stării Civile Hâncești, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca, Casa Teritorială de Asigurări Sociale Hâncești, Biroul de probațiune Hâncești, Serviciul activitate educativă a instituției din detenție. Şefii instituțiilor sus-menţionate au informat deținutele cu privire la serviciile prestate.

Scopul ședinței a fost de a informa deținutele referitor la activitatea organizațiilor invitate, cât și prestarea diverselor servicii sociale de care pot beneficia după eliberare, inclusiv: perfectarea și eliberarea certificatelor de stare civilă, actele necesare pentru înregistrarea nașterii și căsătoriei, identificarea unui loc de muncă, cu angajare ulterioară, a fost ridicată întrebarea referitor la atitudinea angajatorilor față de condamnați.

Deținutele au avut numeroase întrebări referitor la îndemnizații, compensații, pensii – servicii, care sunt prestate de către CTAS.

De asemenea, consilierul de probațiune a prezentat informația cu privire la activitatea Biroului de probațiune, a informat deținutele despre probațiunea penitenciară și postpenitenciară, despre derularea Programului de pregătire către liberare, în penitenciarul Rusca.

La activitate au participat circa 60 de condamnate.


Cătălina DRAGOŞ

19 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco