• Curierul de Hâncești

Reparăm una, ca să stricăm alta…?!

Acum doi ani, primăria oraşului Hânceşti, cu bani alocaţi din bugetul local, a reparat mai multe stradele din oraş, printre care str. M. Sadoveanu, Ion Creangă, etc., inclusiv şi scările ce duc spre acestea cu ieşire spre piaţa „Villes”, care anterior erau într-o stare deplorabilă, fiind de fapt impracticabile pentru circulaţia  pietonilor. Astăzi e o plăcere să urci sau să cobori aceste scări, nefiindu-ţi frică, ca alteori, că-ţi poţi vătăma vreo mână sau vreun picior, dacă nu erai cu ochii în patru… 


  Deşi ştiţi cum se întâmplă la noi, la moldoveni, unii repară, alţii strică, or în dorinţa de a înlătura anumite deficienţe, avarii tehnice, aşa-zişii „binefăcători” repară una, dar deteriorează alta… Sau se mai poate întâmpla şi aşa situaţii, întâi asfaltăm drumurile, apoi ne gândim că trebuie schimbate ţevile de canalizare sau de apă, după care, acele drumuri deteriorate uităm să le mai reparăm la loc, ci astupăm doar găurile aşa, cu puţin pământ deasupra… Fie-mi iertată nedelicateţea, dar parcă ar da mâţa cu laba, după ce-şi face treaba… Cam asta-i situaţia şi la scările din spatele Casei raionale de Cultură, ce duc spre str. I. Creangă. 


   Acum trei săptămâni, cică, în sectorul respectiv s-ar fi produs o avarie la liniile de electricitate, de aceea în lucrările de lichidare a incidentului au intervenit angajaţii întreprinderii „Electrostrat” SRL din or. Hânceşti, care pentru soluţionarea problemei de electricitate au fost nevoiţi să sape adânc în pământ, deteriorând respectiv şi scările din preajmă. Evident, că în cazul unor avarii de acest gen, se întreprind măsuri radicale, dar, cu toate acestea, consecinţele negative ulterioare, urmau să fie anihilate.


  Pe lângă faptul, că din cauza lucrărilor spontane ale angajaţilor întreprinderii respective la lichidarea aşa-zisei avarii, a fost paralizată întreaga activitate a tuturor instituţiilor publice de pe str. Mihalcea Hâncu şi nu doar, lăsându-ne fără curent electric pentru întreaga zi, ne-am mai ales şi cu scările deteriorate ce stau baltă până astăzi… Chiar dacă primăria locală spune că a avertizat agentul economic să  readucă starea scărilor la forma lor iniţială, se pare că aceştia se fac că plouă, lăsând lucrurile, probabil, să se rezolve de la sine (?!)


  Mai mult ca atât, nu doar scările deteriorate îi deranjează pe localnicii de aici, ci şi faptul că din cauza săpăturilor care s-au efectuat şi anterior aici de către ÎM „Amen-Ver”, (care a schimbat ţevile de apă şi canalizare la unii locuitori din această regiune), a fost deteriorat drumul de lângă porţile oamenilor, care nu a mai fost ulterior acoperit cu asfalt, aceştia fiind nevoiţi să înoate prin noroi în cazul unor ploi, când ies din ogradă. 


   Mă întreb, chiar nu dispun aceste întreprinderi de finanţe pentru a repara scările şi a turna puţin asfalt pentru a lăsa din urma lor lucruri frumoase şi oameni satisfăcuţi de faptele lor…?!Tatiana Todoseiciuc

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco