• Curierul de Hâncești

Să petrecem împreună Ziua Copilului și deschiderea Sezonului Sportiv la Hâncești

Primăria orașului Hâncești a organizat sâmbătă, 1 iunie, pe stadionul municipal, festivitatea tradițională consacrată Zilei Internaționale a Copilului și deschiderea Sezonului Sportiv al municipiului Hâncești. Evenimentul a întrunit o serie de activităţi cultural-sportive, la care au participat echipe sportive din tot raionul Hâncești.

În cadrul evenimentului, au fost invitați oficiali ai orașului, precum Alexandru Botnari, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ion Ciubuc, primar interimar al orașului Hâncești, Lilian Luca, șeful Inspectoratului de Poliție Hâncești, Diana Alexandrov, viceprimar al orașului Hâncești ș.a.

,,Vreau să felicit în primul rând toți copii cu sărbătoarea de 1 iunie! Țin să aduc mulțumiri tuturor antrenorilor și sportivilor pentru rezultatele de care au dat dovadă și pentru faima pe care ne-o poartă atât în țară cât și peste hotarele acesteia. Noi, conducerea primăriei Hâncești, susținem acești sportivi, îi încurajăm și le dorim mult succes pentru viitor! Să câștige cel mai bun și nu în ultimul rând, prietenia!” - a menționat primarul interimar al orașului Hâncești, Ion Ciubuc.


În aceleaşi context, a mulțumit tuturor antrenorilor și discipolilor acestora pentru performanțele de care dau dovadă, deputatul Alexandru Botnari, menționând totodată despre încercarea lui de a contribui în continuare la dezvoltarea orașului Hâncești. ,,Suntem mândri să înregistrăm asemenea performanțe în Hâncești, suntem conștienți de munca colosală pe care o depun atât sportivii cât și antrenorii acestora, pe această cale țin să le mulțumim, deoarece prin intermediul vostru, crește Hâncești-ul. Noi lucrăm în continuare pentru bunăstarea acestui oraș, vă suntem alături și vă susținem. Mult succes participanților și să câștige cel mai bun!” - a mai menționat acesta.


Programul a demarat cu o serie de activități artistice, întreceri sportive, dansuri, muzică și voie bună. În cadrul competițiilor sportive au fost înregistrate numeroase participări care s-au soldat cu câștigători pe categorii de fete și băieți. În cadrul competițiilor de volei, câștigătorii locului I au fost elevii de la LT ,,M. Eminescu”, locul II a fost ocupat de reprezentanții LT ,,M. Sadoveanu”, iar pe locul III s-au clasat elevii de la ,,Școala de Sporturi Hâncești”.


Competițiile de fotbal din cadrul turneului republican au înregistrat competențe maxime din partea echipei care reprezenta ,,Școala de Sporturi Hâncești”, aceștia fiind câștigătorii locul I. Locul II a fost ocupat de ,,Școala de Sporturi Cimișlia (fil. Gura Galbenei)”, iar pe locul III s-a clasat Școala de Sporturi Anenii-Noi (fil. Șerpeni).


În cadrul competițiilor de armwrestling, locul I l-a ocupat Ivanov Cristi – (CCH), locul II Gheorghe Ioniță (CCH), iar locul III l-a câștigat Boghiceanu Vasile (Hâncești). La tragerea otgonului au fost înregistrate două premii. Locul I l-au ocupat elevii Liceului ,,M. Eminescu”, iar locul I - gimnaziul ,,M. Viteazul”. Activitatea care a încununat evenimentul a fost lupta națională ,,Trânta pentru berbecul viu”. Câștigătorul Premiului mare, care a luat berbecul, este Mihail Dubceac.

Acest eveniment este organizat anual în cadrul Lunii Olimpice.

Maria MUNTEANU

18 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco