• Curierul de Hâncești

S-a autosesizat organizând un control în Drăguşenii Noi!

Direcţia raională Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei s-a autosesizat, organizând un control în Drăguşenii Noi!După apariţia investigaţiei de săptămâna trecută, „Câţiva pensionari din s. Drăguşenii Noi – revoltaţi pe activitatea asistentului social, care, spun ei, îşi bate joc de bătrâni şi săraci”, realizată de „Curierul de Hânceşti” în baza unei petiţii, semnată de mai multe familii din această localitate, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) Hânceşti a decis să se autosesizeze, instituind o comisie raională, care va merge în teritoriu, realizând anchete sociale la toate persoanele indicate în scrisoarea respectivă.


„În componenţa comisiei respective sunt incluşi atât specialişti din  Direcţie cât şi asistenţi sociali din alte localităţi, pentru a se merge pe cadrul legal, verificând, conform anchetelor sociale, toate familiile nominalizate, dar şi cele ce au beneficiat de ajutor social, pentru a constata legalitatea acordării sau neacordării ajutorului social anumitor categorii de beneficiari” – a declarat pentru CURIER, dna Tamara Călugăru, şefa DASPF Hânceşti, care a promis să facă publice ulterior datele vizavi de acest control prin intermediul ziarului.  


În acelaşi context, la începutul acestei săptămâni, la redacţie ne-a vizitat soţul dnei asistente sociale, Petru Mancaş, revoltat pe scrisoarea petiţionarilor, şi anume pe cuvintele rupte din context „…apoi se hrăneşte şi ea bine, gospodăria şi-a ridicat-o…”, care spune el, i-au defăimat numele, în calitate de proprietar al gospodăriei menţionate.


„Da, aceste cuvinte m-au supărat rău, deoarece potrivit lor, mai bine zis a declaraţiilor false scrise de dna Ana Popa, reiese că eu mi-am ridicat gospodăria pe bani proveniţi ilegal, făcuţi de soţia mea…? Eu am în posesie aproape 2 ha de pământ, în preponderenţă plantate cu livadă, în plus mai am şi alte ocupaţii şi venituri legale, cu care întreţin întreaga gospodărie”- a opinat indignat bărbatul.


Mai mult ca atât, dumnealui a ţinut cu tot dinadinsul să ne înştiinţeze că casa în care locuieşte cu soţia îi aparţine, de fapt, dumnealui, şi şi-a construit-o pe banii proprii, proveniţi din munca lui, încă în anul 1992, pe când nici nu era noţiunea de asistent social. Vizavi de declaraţiile bătrânelor care se plâng pe activitatea iresponsabilă şi ilegalităţile soţiei sale, în calitate de asistent social, d-lui ne-a replicat doar, că organele de resort nu au decât să se autosesizeze pentru a constata acordarea legală sau ilegală a ajutorului social persoanelor din localitate.

 

Vom reveni la subiect, după ce vom avea la mână rezultatele Direcţiei raionale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei vizavi de legalitatea acordării ajutorului social locuitorilor din s. Drăguşenii Noi.Tatiana Todoseiciuc

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco