• Curierul de Hâncești

S-a reîntors cu medalia de argint

Un judoka hânceştean s-a reîntors de la Cupa Europeană la judo - juniori din Atena cu medalia de argintÎn Atena, Grecia la data de 25-26 martie curent, s-a desfăşurat Cupa Europeană la Judo – juniori. În competiţia lotului naţional, CS „Petrocub” Hânceşti s-a prezentat cu doi judoka: Vadim Zaharia – 66 kg şi Ion Nacu – 73 kg, elevi ai LT „M. Sadoveanu”.


„O evoluare meritorie a avut-o Ion Nacu care a susţinut cinci meciuri, obţinând patru victorii, luptând cu sportivi din ţările: Franţa, Cehia, Rusia şi Turcia (în preliminare şi în finală), cucerind medalia de argint. Vadim Zaharia a cedat în preliminare sportivului din Turcia.


Tot aici, doi judoka din Chişinău au obţinut medalia de bronz”, a spus antrenorul de judo, Mihai Buiuc.


Solicitat de CURIER, sportivul Ion Nacu a specificat că turneul a fost organizat la un nivel înalt, iar emoţiile l-au copleşit la maximum.


„În această competiţie au participat sportivi din 24 de ţări, dintre care 36 de sportivi la categoria de 73 kg, fiecare ţară având dreptul să participe cu câte doi sportivi. Am disputat 5 lupte, în care am obţinut 4 victorii. Pentru susţinere, vreau să le mulţumesc antrenorilor Ilie şi Mihai Buiuc, părinţilor şi nu, în ultimul rând, clubului „Petrocub” şi Ministerului Tineretului şi Sportului pentru susţinere financiară. Emoțiile au fost la maximum, precum de fiecare dată când particip într-o competiție, însă încerc sa le stăpânesc, pentru a mă putea concentra la luptă”- a încheiat tânărul.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco