• Curierul de Hâncești

„Sala de dans este a doua mea casă!”

„Mereu mi-a plăcut dansul pentru că mă eliberează. Nu contează prin ce am trecut într-o zi, uit totul când intru în sala de dans. De fiecare dată când dansez, simt că sunt altă persoană, mai liberă. Îmi place, pentru că prin dans pot exprima ceea ce nu pot spune prin cuvinte” – a spus Cătălina, tânără talentată despre care vreau să vă povestesc.

Cătălina Munteanu are 15 ani, este din or. Hâncești, învaţă la LT „Mihail Sadoveanu” şi practică dansurile deja de 6 ani. Cătălina se antreneaza la Galaxy's Dance Center. Coregrafii ei sunt Cristina Jaliuc și Vlad Mîțu. „Colectivul nostru se numeşte Galaxy's Dance Studio. Pentru mine deja acesta nu mai este un simplu colectiv din care fac parte, ci îmi este a doua familie, iar sala de dans a doua casă” – a spus Cătălina cu mare entuziasm.


„Pasiunea mea pentru dans a început de când eram mică. Îmi aduc aminte cum mergeam împreună cu părinții la concerte și cât de fascinată eram când cineva dansa pe scenă. Îmi plăceau costumele lor și mereu mă gândeam: oare cum e să fii pe scenă? De asemenea, părinții îmi spuneau că întotdeauna când auzeam muzică, nu mai stăteam locului. De fapt, ei au fost cei care m-au motivat să merg la lecţii de dans, ei îmi sunt mereu alături și mă susțin în tot ceea ce fac” - a povestit Cătălina despre începutul ei în lumea dansului.


Din familia Cătălinei nimeni nu a practicat sau practică dansurile. Desigur, pentru a tinde spre rezultate mari trebuie să ai un exemplu care să te motiveze să creşti pe plan artistic, ai Cătălinei sunt: Gomez, Kyle Hanagami, Parris Goebel, Derek Hough. „Acești coregrafi vestiţi în toată lumea mă motivează și mă inspiră să continui să fac ceea ce-mi place. De fiecare dată când îi văd cum dansează și câtă pasiune pun în asta, mă inspiră și mă încurajează să urmez exemplul lor” – a spus Cătălina

„Prefer street dance și dansul contemporan. Pe viitor vreau să-mi urmez pasiunea și să mă dezvolt în acest domeniu. Vreau să-mi continui antrenamentele la Galaxy's Dance Center și apoi în străinătate” – ne-a povestit despre planurile sale Cătălina. Tânăra aceasta are în spate o mulţime de concursuri şi campionate la care ea împreună cu trupa ei de dans s-au ales cu premii. În anul 2016, Cătălina a ocupat locul II în cadrul Ligii de dans a Moldovei, iar în 2017, Cătălina s-a ales cu locul I la campionatul Moldovei în formaţie street dance show adulţi, şi a ocupat acelaşi loc la acest campionat şi în anul 2018. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante concursuri la care a participat Cătălina, dar lista poate continua cu multe alte concursuri la nivel raional şi republican.Ce poate fi mai frumos decât să-ţi urmez visul? Uneori este greu să mergi spre împlinirea visurilor tale, dar fortul merită. Cătălina este acea persoană care ştie să-şi urmeze visurile şi o face destul de bine. Echipa CURIERULUI îi doreşte Cătălinei succese şi mari realizări în tot ceea ce face.

Aurel VICLIUC

163 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco