• Curierul de Hâncești

Sala de sport de la Penitenciarul Rusca – inaugurată după reparaţie capitală
Vinerea trecută, 15 noiembrie, la Penitenciarul nr. 7 Rusca a fost inaugurată, după reparaţie capitală, sala de sport pentru femeile aflate în detenţie. Încăperea cu o suprafaţă de 400 m2, care nu a fost funcţională timp de 20 de ani, a fost reparată timp de două luni şi urmează să fie dotată nu doar cu echipament sportiv, dar şi cu aparate de fitness.


Directorul penitenciarului, Ion Ciubuc, spune că renovarea unei astfel de săli era o necesitate pentru femeile care se află în detenţie, întrucât activităţile cu caracter sportiv se desfăşurau afară sau într-o sală la demisol, care servea şi pentru activităţile culturale, însă aceasta are o suprafaţă mult mai mică decât noua sală şi este întunecoasă, întrucât la demisol nu sunt geamuri pentru a pătrunde lumina naturală. Acum, sala spaţioasă va găzdui diferite competiţii sportive între deţinute, fiind optimă pentru antrenamentele echipelor de volei constituite în rândul femeilor de aici.La evenimentul de inaugurare, pe lângă administraţia instituţiei, angajaţii şi femeile deţinute, au mai fost şi oaspeţi – reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ai organizaţiilor finanţatoare şi ai asociaţiilor obşteşti partenere, care au asistat şi la un spectacol pregătit de deţinute, în cadrul Festivalului „Evantai Cultural”, care se află la cea de-a opta ediţie, cu genericul „Creativitatea nu are margini”.

Reparaţia complexului sportiv a costat 200 de mii de lei, o parte din bani fiind donaţi de câteva asociaţii obşteşti, iar restul alocaţi din bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


Elena ZAIŢEV


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco