• Curierul de Hâncești

Sancțiuni dure pentru cei ce încalcă regimul de izolare

La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliție Hâncești a aplicat primele sancțiuni unor cetățeni din raion, care, reveniți de peste hotare, nu au respectat regimul de izolare la domiciliu.

Este vorba despre trei bărbați de 65, 64 și 21 de ani din s. Sofia și Cărpineni, și o femeie de 31 de ani din mun. Hâncești, care au revenit din Italia și Portugalia, țări în care se înregistrează focare de coronavirus, și nu s-au izolat la domiciliu, așa cum prevăd indicațiile autorităților.

„Aceste persoane au fost sancționate conform art. 76/1 alin.1 Cod Contravențional, fiind amendate. Suma totală a amenzii constituie 22 500 lei” – a declarat pentru CURIER Cristina Vicol, ofițer de presă din cadrul IP Hâncești.

Inspectoratul raional de Poliție solicită cetățenilor, printr-o postare pe rețelele de socializare, să manifeste responsabilitate și să nu solicite fără motiv serviciile medicale, or, datorită apelurilor false, ambulanța ar putea ajunge cu întârziere la persoanele care cu adevărat au nevoie de ajutor și prezintă risc de infectare pentru alți cetățeni.

Și pentru ca situația să nu iasă de sub control, autoritățile municipale au înăsprit măsurile de siguranță. În acest sens, ÎM Regia ARA a efectuat, atât săptămâna trecută, cât și pe parcursul săptămânii curente, dezinfecții ale spațiilor publice din municipiu, străzilor și acostamentelor drumurilor, parcărilor magazinelor alimentare etc. Primarul Alexandru Botnari a îndemnat cetățenii să se mobilizeze și să dezinfecteze mai riguros cu soluții pe bază de clor intrările în blocurile locative, mânerele ușilor de la intrare, să spele scările și balustrăzile din blocuri și să instaleze covorașe umezite cu clor la intrarea în locuințe.

Elena ZAIȚEV

119 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco