• Curierul de Hâncești

„Saxofonul mă completează și îmi permite să dau frâu liber celor mai sincere emoții”


Dumitraș Mămăligă, tânărul în vârstă de 19 ani, care își face studiile la LT „Mihai Eminescu”, este unul din acei tineri îndrăgostiți de muzică și de farmecul ei. Dumitraș (aşa fiind scris el în buletinul de identitate) studiază saxofonul de la vârsta de 11 ani la Școala de Arte „Timotei Bătrânu”. În ediția aceasta vom face cunoștință cu pasiunea lui Dumitraș pentru saxofon și dragostea lui pentru muzică.


„Pentru mine muzica reprezintă un refugiu. Am început să cânt la saxofon deoarece vedeam acest instrument ca fiind unul divin, iar sunetele create de acesta îmi vindecau sufletul de stările mele triste. Nu aș renunța niciodată la saxofon, fiindcă acest instrument mă completează și îmi permite să dau frâu liber celor mai sincere emoții” – ne-a mărturisit Dumitraș despre pasiunea lui pentru saxofon.


Dumitraș a cântat în fanfara satului Ivanovca Nouă (r. Cimişlia) timp de 2 ani. În această perioadă, fanfara din care făcea parte şi el a fost invitată să evolueze pe scenele din România, Rusia și Belorus. Din 2015 până în prezent, Dumitraș cântă la concerte și festivaluri, dar și participă la diverse concursuri republicane, cel mai recent fiind în 2017, unde a fost premiat cu locul III. Dumitraș își demonstrează talentul în orice circumstanțe, de aceea deseori se pomenește a fi invitat la diverse sărbători matrimoniale. „Am cântat la nunți și cumetrii, dar și la diverse biserici din România”.


Dumitraș ne-a mărturisit că dragostea pentru muzică o moștenește din familie, părinții lui făcând vocal, iar surorile lui fiind absolvente ale Școlii de Arte „Timotei Bătrânu”. „Iubesc muzica și tot ce ține de ea. Nu îmi văd viața fără de muzică, chiar dacă vreau să mă specializez în economia afacerilor. Voi reuși să le combin frumos și să fac din asta un lux al vieții mele. Tot ce fac vine din suflet, iar dacă voi renunța la saxofon, voi rămâne incomplet pentru tot restul vieții” - ne-a mărturisit talentatul adolescent.


Despre Dumitraș ne-a relatat și prietenul lui cel mai bun, Vasile: „Îl cunosc de 3 ani și în această perioadă am văzut în el o pasiune aparte pentru saxofon. Cântă oriunde și oricând, și face acest lucru cu cea mai mare satisfacție. Nu mi-l imaginez cântând la un alt instrument, datorită faptului că saxofonul i-a creat propria individualitate”.


Victor Hugo spunea că muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte și despre care nu se poate tace. Muzica este ca un antidot pentru suflet, iar lipsa acesteia reprezintă un impediment pentru pacea lăuntrică a individului. Din partea redacției, îi dorim lui Dumitraș multe realizări frumoase și cât mai multe premii și titluri în lumea muzicii.

Irina MORARU, stagiară

271 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco