• Curierul de Hâncești

Şi-a dat foc la casă după o ceartă cu soţia

La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat de 35 de ani din s. Crasnoarmeiscoe a dat foc la casa în care locuia cu soţia şi doi copii minori de 1 an şi, respectiv 7 ani, după o ceartă cruntă cu jumătatea sa. În plină iarnă, familia a rămas fără adăpost, deoarece casa a fost mistuită de flăcări în totalitate.


Potrivit Direcţiei Situaţii Excepţionale Hânceşti, în seara de 16 ianuarie, după o ceartă în familie, soţia, care a  fost bătută de soţ, a plecat de acasă cu cei doi copii minori la vecini. Înfuriat, bărbatul a telefonat unui prieten din or. Hânceşti să vină după el cu maşina şi să-l aducă în oraş, unde locuiesc părinţii săi. 

„În timp ce-şi aştepta prietenul, enervându-se că soţia nu-i răspundea la telefon, a stropit mobilierul din casă cu ulei de la un ferestrău cu benzină şi a incendiat locuinţa.


Acesta şi-a avertizat soţia prin mesaje că va da foc la casă, însă, potrivit declaraţiilor femeii, ea nu l-a crezut, de aceea nici n-a răspuns la apeluri şi mesaje. Între timp a venit maşina şi bărbatul a plecat, lăsând în urmă casa să ardă. Consătenii care au observat incendiul au alertat serviciul pompieri, însă până la mobilizarea acestora şi a populaţiei, locuinţa a fost distrusă în totalitate de flăcări, fiind arse toate bunurile materiale din interior. Bărbatul a fost audiat de poliţie, recunoscându-şi fapta, organele abilitate urmând să stabilească prejudiciul cauzat de incendiu” – a specificat pentru CURIER Constantin Donea, inspector din cadrul DSE Hânceşti.


Primarul c. Crasnoarmeiscoe Alexandru Todoseiciuc a declarat că familia este cunoscută în sat drept una conflictuală, cu certuri şi scandaluri permanente, desfăşurate pe fonul consumului de băuturi alcoolice. „Imediat ce am fost anunţaţi despre incendiu şi până la venirea pompierilor de la Hânceşti, ne-am deplasat cu echipa postului benevol de pompieri din localitate pentru a stinge incendiul care era unul puternic, cuprinzând casa până la tavan.


Nu am reuşit să scoatem multe lucruri, dar printre cele evacuate a fost o butelie de gaz, care, dacă exploda, punea în pericol viaţa celor din jur, inclusiv a vecinilor. În incendiu au ars toate actele de identitate ale membrilor familiei, care urmează a fi restabilite, noi ca autoritate publică locală urmând a veni cu un demers către Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei în acest sens” – a menţionat Alexandru Todoseiciuc.Elena Zaițev

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco