• Curierul de Hâncești

Silvia Chirilă din Hânceşti şi-a expus desenele la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Sâmbătă, 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor, Silvia Chirilă, originară din mun. Hânceşti, şi-a expus tablourile în cadrul unei expoziţii personale la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău, acestea fiind admirate de mulţumea de vizitatori care au trecut pragul muzeului în acea zi.

Silvia Chirilă este muzeograf la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău, fiind cunoscută hânceştenilor datorită activităţii sale anterioare în calitate de profesoară de pictură la Şcoala de Arte „Timotei Bătrânu” din mun. Hânceşti şi ghid la muzeul din cadrul Complexului Manuc Bei. Alături de ea, la inaugurarea vernisajului cu genericul „Picură culoare...”, au fost cei mai apropiaţi şi dragi oameni: membrii familiei, colegii de muncă de la muzeu, dar şi administraţia instituţiei de cultură, directorul Petru Vicol, magistrul în arte Ion Mercic, care este şi lector universitar ULIM, ş.a.


Silvia a expus 24 de lucrări, cu tematică diversă (peisaje, natură statică, portrete), executate în ulei, vopsele acrilice, creioane colorate, acuarelă şi chiar mărgele.

„Ţin să le mulţumesc pe această cale tuturor pentru susţinere, pentru emoţiile frumoase pe care mi le-au creat. Expoziţia vă rămâne pentru o vreme în muzeu, astfel încât invit toţi doritorii să ne viziteze!” – a menţionat pentru CURIER tânăra pictoriţă din Hânceşti, pe care o felicităm şi noi, dorindu-i realizări frumoase pe tărâmul artei!

Elena ZAIŢEV

224 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco