• Curierul de Hâncești

Situaţia epidemiologică în r. Hânceşti este una stabilă

21 de persoane, din totalul de 45 – testate pozitiv la Covid-19, sunt deja tratate

La începutul acestei săptămâni, preşedintele raionului Iurie Levinschi a convocat ședința de lucru a Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică și a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia s-a pus în discuție situația actuală a răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul raionului Hâncești. Până la data de 16 aprilie, curent, în raionul Hânceşti au fost testate pozitiv la coronavirus 45 de persoane, dintre care 21 au fost deja tratate.

Luând în consideraţie, expirarea termenului de carantină a Agenției Servicii Publice Hâncești (este vorba despre Centrul multifuncţional Hânceşti, care a fost pus în carantină după ce aici au fost depistate 2 persoane testate pozitiv la Covid-19), membrii comisiei au decis ca începând cu data de 15 aprilie, curent, angajaţii să-şi reia activitatea anterioară carantinei, conformându-se restricţiilor perioadei stării de urgenţă, care în ţara noastră este decretată până la data de 15 mai 2020.

Totodată în cadrul ședinței extraordinare au fost examinate, analizate și alte probleme, cum ar fi: alocarea mijloacelor financiare din contul Fondului de Rezervă a Consiliului raional Hâncești pentru asigurarea deplasării angajaților Inspectoratului de Poliție, responsabili de asigurarea monitorizării ordinei publice în localitățile din raionul Hâncești în legătură cu situația epidemiologică din raion cu infecția COVID-19. Prin aceiaşi dispoziţie a Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică și a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale, conformată la deciziile CSE națională, clericii lăcașurilor de cult sunt obligaţi să respecte strict anumite prevederi ce ţin de organizarea slujbelor de Paşti, şi anume: petrecerea serviciilor divine în incinta bisericii (inclusiv cea din seara Învierii și zilelor Sfintelor sărbători de Paști) să fie desfăşurate doar cu prezența preotului și a 2-3 slujitori ai bisericii.

Potrivit datelor prezentate de şefa Centrului raional de Sănătate Publică, Tamara Pascari, până la data de 16 aprilie, curent, în raionul Hânceşti au fost testate pozitiv la Covid-19 în total 45 de persoane, (comparativ cu 39 de persoane înregistrate săptămâna trecută), astfel s-au mai adăugat încă 6 cazuri noi, şi anume câte un caz în localităţile: Hânceşti, Boghiceni, Fundul Galbenei, Mingir, Ciuciuleni şi Buţeni,

Actualmente, în regim de carantină în raionul nostru avem o singură localitate, s. Boghiceni, accesul spre care şi din care este restricţionat până la data de 22 aprilie, localitate în care până la moment sunt depistate 10 persoane testate pozitiv la Covid-19.

Astfel, în total până la data de 16 aprilie, pe raion avem 45 persoane care au fost testate pozitiv cu coronavirus şi anume din localităţile: în s. Bălceana – 16 persoane, s. Boghiceni – 10 persoane, s. Sofia – 4 persoane, mun. Hânceşti – 4 persoane, c. Cărpineni – 2 persoane, şi câte 1 persoană în localităţile: Caracui, Pogăneşti, Bujor, Drăguşenii Noi, Drăguşeni, Fundul Galbenei, Ciuciuleni, şi Buţeni. Totodată, dna Pascari ne-a specificat că până la moment avem 21 de pacienţi recuperaţi, 3 bolnavi testaţi pozitiv au forme uşoare de Covid -19 şi primesc tratament la domiciliu.

Tatiana TODOSEICIUC

349 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco