• Curierul de Hâncești

Sportivii şi antrenorii cu performanţe în 2018 – menţionaţi la Gala Laureaţilor Sportului

La 27 ianuarie curent, în sala „Constantin Stere” a Consiliului raional s-a desfăşurat Gala Laureaţilor Sportului din raionul Hânceşti, ceremonie în cadrul căreia administraţia raionului vine să premieze sportivii şi antrenorii care s-au remarcat prin performanţe deosebite în anul 2018.

Nominaţiile Galei au inclus: „Veteranii sportului”, „Sportivi cu performanţe la Campionatul Republicii Moldova pentru anul 2018”, „Cea mai bună echipă a anului 2018”, „Top cei mai buni sportivi ai anului 2018”. La nominaţia „Veteranii sportului” au fost premiaţi: Valeriu Duminică, participant la Jocurile Olimpice de la Rio De Janeiro, Brazilia, secretar al Federaţiei Naţionale de Judo, şi Boris Sava, campion mondial la lupte libere printre veterani, antrenor al Lotului naţional pe tineret de lupte libere. În cadrul nominaţiei „Sportivii cu performanţe la Campionatul Republicii Moldova pentru anul 2018” au fost premiaţi 31 de sportivi din domenii ca: judo, box, tenis de masă, taekwondo, lupte libere şi lupte greco-romane. „Cea mai bună echipă a anului” a fost desemnată echipa de fotbal „Petrocub”, care a ocupat locul trei în cadrul Devizei Naţionale, fiind de asemenea şi câştigătoarea medaliei de bronz în calificarea pentru Liga Europei. În topul „Cei mai buni 10 sportivi ai anului” au intrat: Dorin Goţonoagă (judo), Dorin Bucşa (box), Ion Nacu (judo), Mihail Sava (lupte libere), Vadim Zaharia (judo), Gheorghe Erhan (lupte libere), Mihaela Barbălată (judo), Nicolae Bucşa (box), Igor Beşleagă (lupte Greco-romane), Mariana Oleinic (judo).

„Antrenorul anului” a fost desemnat Mihai Buiuc, antrenor emerit de judo, iar „Cel mai bun sportiv al anului 2018” a fost desemnat Dorin Goţonoagă, câştigătorul Cupei Europene la judo şi medaliat cu aur la Openul European de la Praga. Toţi nominanţii au fost premiaţi cu diplome, trofee şi premii băneşti din partea Consiliului raional Hânceşti, înmânate de preşedintele interimar al raionului Iurie Levinschi.

Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco