• Curierul de Hâncești

Sărbătoarea "Limba noastră" - la Hânceşti

Sărbătoarea naţională „Limba noastră” – marcată tradiţional la HânceştiSăptămâna trecută, Consiliul raional Hânceşti şi Direcţia Cultură şi Turism au organizat în incinta Casei raionale de cultură tradiţionalul concert festiv dedicat sărbătorii naţionale „Limba noastră”.  În acest an genericul evenimentului a fost: „Avem o limbă şi un plai – Basarabia, gură de rai”.


Sărbătoarea a fost deschisă oficial cu un dans în care participanţii acestuia au purtat piese vestimentare de culoarea drapelului nostru, fiind lăsate să zboare în tavan baloane tematice – împodobindu-l cu culorile albastru, galben şi roşu. 


„Sărbătoarea limbii române rămâne a fi sărbătoarea care ne face să înţelegem cine suntem şi ce identitate avem. Avem datoria de a promova şi a păstra limba pe care o vorbim, consolidându-ne în scopul creării unui stat puternic, cu valori frumoase. Îndemnul meu este să ne iubim şi să cinstim limba noastră cea română”, a fost mesajul de salut al invitatului de onoare, Constantin Vlas, vicepreşedintele raionului.


În cadrul evenimentului au evoluat colectivele muzicale, cei fără de care nu se desfăşoară nici un concert de seamă la noi: Orchestra de fanfară; Ansamblul vocal, Ansamblul folcloric, Ansamblul de viorişti şi Ansamblul de profesori, toţi din cadrul Şcolii de arte „Timotei Bătrânu”. De asemenea au evoluat Corul veteranilor, Orchestra de muzică populară şi Ansamblul de dansuri populare „Lăpuşniţa”. 


Despre organizarea şi desfăşurarea concertului festiv ne-a vorbit mai multe Valeriu Vlas, directorul Casei raionale de cultură din Hânceşti: „Concertul respectiv se încadrează în programul de activităţi a Casei de cultură, scopul acestuia fiind de a crea atmosfera de sărbătoare cu propriile forţe, deci cu proprii oameni talentaţi, pe care îi avem mulţi.


În acelaşi timp, ne-am străduit să implicăm în scenariu de la cei mai mici până la cei mai în vârstă participanţi, în total fiind aproximativ 130 de artişti. Regret faptul că nici unul dintre aceştia nu a fost remunerat, însă spectatorii au încântaţi de evoluare şi chiar au aplaudat în picioare, apreciind efortul depus pentru un spectacol atât de inedit”, a spus dl Vlas.


La finalul evenimentului, Ion Tulbu, şeful Direcţiei Cultură a mulţumit tuturor pentru participare şi prezenţă, reiterând importanţa promovării limbii române, indispensabilă de tradiţiile pe care poporul nostru vine să le promoveze de-a lungul istoriei. Elena Golubnic


100 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco