• Curierul de Hâncești

Sunteţi mulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare 2019?


Duminică, 24 februarie, a avut loc scrutinul electoral 2019. După prelucrarea a 100% din procesele-verbale, se arată că Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat – 30, Blocul electoral ACUM – 26 de mandate, iar Partidul „ŞOR” – 7. Totodată, în Parlament au acces trei candidați independenți. Pe cele două circumscripţii nr. 38 şi nr. 39, constituite pe teritoriul raionului Hânceşti, câştigători au fost candidaţii Partidului Democrat - Alexandru Botnari şi Ghenadie Buza.

Despre rezultatele alegerilor am decis să discutăm cu alegătorii din r-l Hânceşti şi să-i întrebăm:

Vladimir Ursu, 44 de ani, or. Hânceşti: „Sunt dezamăgit! Sunt dezamăgit de cetăţenii care nu au ieşit la vot, aceşti oameni nu le pasă de viitor ţării lor şi nici de a lor. Acum avem ce avem... Iarăşi socialiştii au majoritatea voturilor, iar cu ei departe ţara noastră nu va merge. Nu se va schimba nimic după alegerile acestea, mai mult de atât, lucrurile vor merge mai rău decât sânt acum. Eu cel puţin sunt cu conştiinţa curată. Cei care au votat pe socialişti şi democraţi s-au făcut complici împreună cu ei la tot răul pe care l-au făcut şi îl vor face.”


Cristina Olteanu, 35 de ani, or.Hânceşti: „Alexandru Botnari a câştigat meritat, pentru că a lăsat în urmă amintiri frumoase în activitatea lui de primar. Dar în general, de alegeri nu prea am rămas cine ştie ce mulţumită, iarăşi socialiştii cele mai multe voturi au... Este vina celor care nu au ieşit la vot, deoarece toţi bătrânii au mers şi i-au votat pe socialişti, iar celor mai tineri le-a fost lene să facă un lucru bun pentru viitorul ţării. Sper că vor merge lucrurile spre bine, dar deja nu pot spune că precis va fi aşa.”


Alexandru Burlacu, 19 ani, s. Pervomaiscoe: „Atâta timp cât vor fi socialiștii la guvernare, nu voi fi niciodată fericit. Socialiștii au deja ani de când stau la guvernare, și n-au avut nici un rezultat. N-au nici un merit. Ceea ce a intrat în ţară a fost prin investiții și prin fondurile europene, nimic prin meritul lor propriu, doar promit, dar cu părere de rău, mulţi îi ascultă, cred, și votează. Posibil, să se facă şi coaliţii în noul Parlament, dar nu pot spune precis.”

Ecaterina, 22 de ani, or. Hânceşti: „Nu sunt mulțumită de rezultatele alegerilor, pentru că foarte mulţi tinerii, cetățeni ai Republicii Moldova au rămas indiferenţi faţă de alegeri, cu pretextul „nu am pe cine alege, toţi sunt hoţi”, cu aşa mentalitate am ajuns la momentul de faţă cu rezultatele care sunt nu prea îmbucurătoare... Îmi pare că după aceste alegeri va fi mai rău decât a fost. Cred ca vor face coaliție PSRM cu PDM, au aceleaşi scopuri…”


Anastasia Celpan, 41 de ani, or. Hânceşti: „Eu nu ştiu… să fiu mulţumită sau nemulţumită, vom vedea deja ce va întreprinde actuala conducere, şi apoi voi putea să vă spun dacă sunt mulţumită sau nu. Dar de un lucru sunt mulţumită, de câştigarea a funcţiei de deputat de către dl Alexandru Botnari, el merită această funcţie. Un om nu poate face schimbare în toată ţara, dar sperăm că o va face aici la noi în raion…”


Gheorghe, 34 de ani, or. Hânceşti: „Şi da şi nu… Da, deoarece dorim forţe noi la cârma ţării. Nu, fiindcă nu s-au adunat majoritatea parlamentară a unui partid, de aici reiese că va fi nevoie să se creeze coaliţii, dar în coaliţii de genul care au mai fost, mereu nu se mai ajunge la un numitor comun.”


Ana Strelciuc, 58 de ani, s. Caracui: „Vreau să spun un singur lucru, nu sunt mulţumită de socialişti, fiindcă noi trebuie să gândim cu capul nostru, nu cum vor cei de la Tiraspol. De Alexandru Botnari, n-am nimic împotrivă, până acum în funcţia de primar a făcut lucruri frumoase şi sperăm că va continua tot aşa, deja în funcţia de deputat.”


Andrei, 45 de ani, or.Hânceşti: „Cum poţi fi mulţumit dacă la putere au rămas tot aceea care şi au fost şi care au dus ţara noastră într-un declin total. Democraţii împreună cu socialiştii vor face coaliţie şi se va crea o coaliţie de hoţi şi mincinoşi, iar poveştile acestea cu refendumul de revocare a deputaţilor din funcţie de către popor aşa şi va rămâne poveste...”


Aurel VICLIUC

86 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco