• Curierul de Hâncești

Suntem SCUMPI, pentru CITITORII FIDELI!După cum ştiţi, dragi cititori, numărul trecut al ziarului a fost unul aniversar, în care am marcat deja 16 ani de activitate, pornind acum un deceniu şi ceva pe tărâmul ziaristic pe un imens gol mediatic în raionul Hânceşti. Au fost ani deloc uşori - şaisprezece ani de muncă, de câştigare a încrederii potenţialilor cititori, mai bine zis, de luptă pentru afirmare.

În toţi aceşti 16 ani de activitate, după cum a scris şi colega mea în editorialul trecut, ne-am străduit să abordăm diverse subiecte, scoţând în evidenţă diferite probleme sociale, economice, politice, culturale, etc., în care adeseori, pentru soluţionarea lor, ne-am pus şi noi umărul, într-o oarecare măsură.

Am fost şi suntem deschişi pentru orice colaborare, dar şi critică, când spun critică am în vedere una sănătoasă, benefică, argumentată, şi nu una acidă, răutăcioasă şi fără nici o logică. Un comentariu prostesc m-a făcut să fac o completare a editorialului din numărul trecut.

Un fost demnitar public (nu vreau să-i spun numele că nu merită nici măcar să fie pomenit pe paginile ziarului), un angajat politic în acea funcţie acum câţiva ani, a postat săptămâna trecută un comentariu pe pagina de Facebook a ziarului, la articolul ce viza şedinţa extraordinară a Consiliului raional. Nu prea mi-a fost clar ce a dorit să spună fostul „şefuleţ” angajat politic prin acel mesaj, care suna în felul următor: „Democraţii Igor Eremia şi Vladimir Blişciac… Sunteţi ieftine. Curierul de Hânceşti, faceţi-vă treaba”. Ceea ce m-a deranjat, nu doar pe mine, ci întreg colectivul redacţional, au fost cuvintele: „…sunteţi ieftine”. O palmă dată întregii echipe, ce în majoritatea sunt femei!

Crâmpeiele fără logică aruncate la întâmplare în postarea respectivă, pun la îndoială starea lui… „sufletească”, deşi evident că după părerea unora asemenea lui, celor angajaţi politic, cărora le place mass-media afiliată puterii…, suntem ieftine, îndeosebi atunci când abordăm un subiect în care aceştia şi-au muiat coada…

De comentarii din astea, fără nici o noimă, mai avem parte şi în privat, deşi părerea mea este, că atunci când eşti nemulţumit de ceva sau doreşti să contribui şi tu la redresarea ori îmbunătăţirea unei situaţii, e bine să nu te dai după deget, ci să vii cu nişte opinii binevoitoare, soluţii concrete şi nu aberaţii. În caz contrar, sfatul meu pentru cei de genul „criticului” menţionat mai sus, să stea cuminte în banca lui, cu scheletele sale în dulap, care abia stau să nu se năruie…

Şi chiar dacă am mai folosit cândva vorba lui Eminescu, vreau s-o mai repet pentru unii aşa-zişii „critici”: „E uşor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune,/Înşirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune.”

P.S. Suntem scumpi, drag fost demnitar, pentru cititorii fideli, pentru cei care ne citesc şi ne abonează an de an (şi din aceştia sunt destui de mulţi) cu marea dorinţă de a ne avea permanent alături, în casa lor şi cărora le mulţumim din suflet că ne susţin, ne apelează în cazul unor probleme şi ne apreciază la justa valoare!


Tatiana TODOSEICIUC

26 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco