• Curierul de Hâncești

„Târg la Palat – Produs de Hânceşti!”În week-end-ul trecut, Conacul Manuc Bey a fost gazda unui eveniment de promovare a diverselor produse autohtone precum și de valorificare a potențialului turistic al Complexului Manuc Bey, un târg de excepţie, organizat sub genericul - „Târg la Palat – Produs de Hâncești”.

Vizitatorii au avut ocazia să descopere micii producători din raionul Hâncești care și-au prezentat produsele autohtone: produse de panificație, vinuri și cașcavaluri, struguri de masă, prune uscate, batoane muesli cu cereale, fructe și semințe, precum şi diverse obiecte hand-made – pungi eco, bijuterii, obiecte din ceramică, felicitări, decorațiuni de Crăciun, ș.a.„Este o idee foarte binevenită de a organiza astfel de târguri, unde, noi, meşterii hand-made ne-am putea expune spre vânzare obiectele meşterite. Să sperăm că vor fi organizate şi alte ediţii periodice” – a declarat pentru CURIER Nadejda Arabov din mun. Hânceşti, care a venit la târg cu diverse bijuterii confecţionate manual. Olarul Adrian Onuţă din Mireşti pe lângă oale, ulcioare, căni din lut pe care le propunea spre vânzare, foarte solicitate erau şi potcoavele sale ce aveau inscripţia „Cu noroc” şi „Moldova”. O degustare de prune uscate au organizat doi tineri producători din Drăguşenii Noi, care astfel îşi ademeneau cumpărătorii pentru a-şi comercializa producţia autohtonă. Foarte solicitate au fost şi produsele de panificaţie. „Am avut mai multe chifle, plăcinte, acum ne-au rămas doar câteva cornişoare şi plăcinţele cu dovleac” – ne spune o vânzătoare care deservea mai mulţi cumpărători care stăteau în rând, dornici de ai gusta produsele de panificaţie.
Pe lângă produsele expuse spre vânzare, vizitatorii au admirat micile talente ale Centrului de Creație din or. Hâncești, care s-au prezentat la evenimentul respectiv cu o expoziție de pictură inedită.

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră, Consiliul raional Hâncești, în colaborare cu: IP„Conacul Manuc Bey, Școala Profesională Hâncești, Camera de Comerț și Industrie, filiala Hâncești, Centrul de Creație din or. Hâncești.


Tatiana TODOSEICIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco