• Curierul de Hâncești

„Târgul ideilor de afaceri” la ŞP Hânceşti – pentru încurajarea iniţierii afacerilor viabileSăptămâna trecută, Şcoala Profesională din mun. Hânceşti a găzduit un eveniment devenit deja tradiţional, „Târgul ideilor de afaceri”, ediţia a V-a 2019, în cadrul căruia elevii au venit cu concepte ale unor idei de afaceri care pot fi implementate în localităţile lor de baştină, pornind de la meseriile pe care le însuşesc în cadrul instituţiei.

În deschiderea evenimentului, directorul ŞP Hânceşti Ludmila Petruşan a menţionat importanţa activităţii care are menirea să-i motiveze pe tinerii viitori antreprenori să vină cu idei de afaceri viabile, să-i încurajeze să-şi pună obiectivul de a deveni nu doar angajaţi, dar şi angajatori, punând bazele unor IMM-uri în vederea revitalizării economiei în spaţiul rural. Cu un mesaj de apreciere şi de încurajare a venit şi Valentina Tonu, şefa Direcţiei raionale Învăţământ, care a rămas impresionată de ingeniozitatea şi măiestria tinerilor discipoli, animaţi de un vis cutezător - iniţierea unei afaceri prospere în satele de baştină, punând în practică cunoştinţele şi practica acumulate în cadrul şcolii. Dna Tonu le-a urat acestora temeritate, care să le fortifice dorinţa de a rămâne la baştină.În acest sens, îndrumaţi de profesori, ei au prezentat unui juriu constituit din specialişti o gamă variată de produse, pe care le-au expus ulterior spre vânzare. De exemplu, gr. 30 „Electrogazosudor-montator-Tăietor cu gaze” au expus un foişor pentru grădină, grătare, porţi, leagăne şi alte obiecte din metal, fetele de la grupa „Cusătoreasă” au prezentat torbiţe eco din textile, tinerii brutari au umplut mesele cu produse de panificaţie şi dulciuri, grupa de tencuitori-zugravi, la fel, au expus mai multe obiecte de tencuieli şi vopseli decorative, iar gr. 22 „Pietrar-Zidar” - lucrări de zidărie, de reparaţie a faţadelor şi de producere a cărămizii.

În final, juriul a desemnat câştigătorii celor mai reuşite idei de afaceri, menţionându-i cu diplome şi cadouri, după care produsele realizate de elevi în cadrul târgului au fost comercializate.


Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco