• Curierul de Hâncești

Târgul locurilor de muncă – cu oferte în diferite domenii


Joi, 23 mai, în incinta Şcolii profesionale Hânceşti s-a desfăşurat Târgul locurilor de muncă, organizat tradiţional de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) Hânceşti, unde mai mulţi angajatori din oraş şi raion au venit cu oferte de muncă pentru şomerii înregistraţi la AOFM Hânceşti.


În deschiderea târgului, Vladislav Ciubotaru, şeful AOFM Hânceşti, şi-a exprimat încrederea că evenimentul dat va fi benefic atât pentru angajatori, cât şi pentru potenţialii angajaţi în măsura aşteptărilor lor, întrucât scopul acestui târg este de a-i familiariza pe şomerii cu ofertele de pe piaţa muncii locale, oferindu-le posibilităţi de negociere directă cu angajatorii, precum şi să beneficieze de consultaţii pe problemele legislaţiei muncii şi oferta cursurilor de pregătire profesională. Dl Ciubotaru a venit cu mulţumirile de rigoare în adresa gazdei, în persoana dnei director Ludmila Petruşan, căreia i-a mulţumit pentru colaborare şi pentru faptul că instituţia-gazdă an de an formează noi specialişti bine pregătiţi şi competitivi pentru piaţa forţei de muncă locală şi naţională.


În calitate de invitaţi speciali la târgul din această primăvară au fost şi directorul ANOFM Raisa Dogaru, primarul interimar al municipiului Hânceşti Ion Ciubuc şi viceprimarul Anadela Tofilat, care i-au îndemnat pe participanţi să profite de ofertele expuse şi să fie receptivi la propunerile agenţilor economici care au nevoie de lucrători în diferite domenii. Ion Ciubuc a accentuat faptul că în mun. Hânceşti se depun eforturi susţinute pentru a crea noi locuri de muncă, fapt ce necesită şi specialişti în domeniu. De exemplu, întreprinderile municipale, aparatul primăriei, precum şi instituţiile preşcolare dispun de mai multe locuri vacante, la care sunt invitate persoane calificate şi responsabile.


Ulterior, participanţii la târg s-au apropiat de standurile angajatorilor, având posibilitatea să facă cunoştinţă cu oferta locurilor de muncă vacante. La moment, la evidenţa AOFM Hânceşti se află cca 600 de şomeri.

Elena ZAIŢEV

78 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco