• Curierul de Hâncești

Tabără „Privighetoarea” din c. Bobeica a dat start odihnei de vară

Tabăra „Privighetoarea” din comuna Bobeica este singurul centru de odihnă pentru copii din raionul Hâncești care în acest an a dat start noului sezon începând cu 25 iunie, curent. De această dată, în primul tur al taberei „Privighetoarea” din c. Bobeica, se odihnesc 135 de copii din tot raionul Hâncești, iar pentru ghidarea și coordonarea activităților copiilor pentru întreg turul, au fost angajați 11 educatori cu competențe în domeniu.

Pentru primul tur, foile de odihnă au fost achitate doar 20% de către părinţi, cealaltă parte a sumei fiind asigurată de Consiliul raional Hâncești, iar pentru turul doi și trei sunt preconizate foi de odihnă absolut gratuite. Costul unei foi de odihnă de 10 zile începe de la 700 lei pentru locuitorii comunei Bobeica, iar pentru cei din afara localității, este de 1280 lei.

„În tabăra noastră sunt amenajate 31 de căsuțe a câte 4 locuri. Recent restaurată este căsuța cu două etaje care dispune de 16 locuri, iar în acest an aceasta a fost dată în exploatare. În fiecare dintre cele zece zile, copii sunt antrenaţi în noi activități și distracții, în cadrul cărora își pot demonstra talentele şi aptitudinile. Tabăra mai dispune de diverse atracții pentru copii care vin să se odihnească, cea mai nouă dintre acestea fiind bazinul. Acum copii nu au acces la scăldat, pentru că la moment bazinul necesită a fi curățat, însă pentru celelalte ture v-a fi în curând gata” – ne povesteşte directorul taberei Marina Berehoi.

Atât educatorii cât și copii sunt entuziasmați de sosirea sezonului estival și deschiderea centrelor de odihnă. Unii dintre copii spun că au așteptat cu nerăbdare deschiderea taberei tocmai din iarnă, iar această vacanță fiind plăcută și relaxantă.

„Vin din Hâncești, iar acum sunt pentru prima oară la tabără, până acum mergeam doar în tabere de zi. Ador activitățile zilnice la care suntem implicați, iar educatorii sunt extrem de amabili și prietenoși ” – spune Irina, 10 ani.

„Ne odihnim bine, mâncăm și ne distrăm în fiecare zi. Cel mai mult îmi place amenajarea căsuțelor, terenului de joacă, bazinul, scena și multe altele. Şi colegii sunt prietenoși și amuzanți ” – spune Răzvan, 9 ani.

Tinerii educatorii găsesc ușor căi de a ajunge la inimile copiilor, explicând că această muncă le amintește de copilărie. „Sunt educator pentru prima dată, prietenii m-au convins să încerc și nu-mi pare rău. Este o muncă pe cât de plăcută, pe atât de obositoare, lucrăm în ture de zi și de noapte, iar copii sunt mulți, diferiți și doresc toată atenția noastră. Copii emană fericire, entuziasm și o enormă sursă de energie, inepuizabilă pe-alocuri chiar. Ne amintim cu drag de copilărie și retrăim momente plăcute ” – spune Mihaela, educator.

Unii sunt pentru prima dată în această funcţie, alții deja au o experiență. Cristina Vlas, educator, menționează că este la al treilea an de activitate în cadrul turelor de vară și spune că îi face o deosebită plăcere să lucreze cu copii.

Constantin Berehoi este educator muzical de mulți ani în această tabără. Acesta spune că iubește să găsească mereu noua sămânță de talent și să o dezvolte cât de mult poate „Îmi place să găsesc talentul în copii, să-i îndrum și să le ghidez calea spre muzică și frumos. Pe vremuri, era mai greu să înregistrăm melodiile și necesita mai mult timp și repetiție, acum însă, tehnologia își spune cuvântul! Copiii optează pentru dansuri și muzică modernă precum: pop, rock, rapp, nu mai este în modă muzica moldovenească autohtonă. Seara micuții abia așteaptă discoteca” – spune educatorul muzical Constantin.

Tabăra „Privighetoarea” este un centru de agrement liniștit și interesant, amplasat chiar în mijlocul naturii. Aceasta a fost înființată în 1965 și activează până astăzi, cu noi și noi renovări.


Maria MUNTEANU

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco