• Curierul de Hâncești

Tabăra „Privighetoarea” din c. Bobeica – patru ture de odihnă activă


Săptămâna trecută, tabăra de odihnă „Privighetoarea” din c. Bobeica şi-a deschis larg uşile pentru a primii copiii veniţi să se odihnească în prima tură, care a activat în perioada 18-27 iunie. Tabăra de la Bobeica este unica tabără funcţională din raion, gestionată de autorităţile publice locale.


Amplasată într-un cadru natural pitoresc, tabăra din c. Bobeica găzduieşte anual sute de copii veniţi să se odihnească în sânul naturii. În prima tură din sezonul estival 2018, aici s-au odihnit 130 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani care au beneficiat de foi de odihnă, oferite de Direcţia raională de Învăţământ, 5 copii care le-au procurat la preţ redus şi 2 copii din familii social-vulnerabile, băştinaşi ai c. Bobeica, care se odihnesc gratuit, foile fiind oferite prin decizia Consiliului local.

Potrivit directorului taberei „Privighetoarea”, Ludmila Cioară, în instituţie activează 14 educatori, inclusiv un conducător muzical, un metodist pe sport şi un lucrător medical.

„În fiecare zi, copiii sunt antrenaţi în diferite activităţi distractive, cum ar fi: excursii, concursuri de desen, decorarea căsuţelor, Miss şi Mister Tabără, competiţii sportive, starturi vesele, vizionarea filmelor şi a desenelor animate, concerte, scăldatul în bazin etc.”menţionează Ludmila Cioară , adăugând că programul de activităţi prevede ca fiecare zi să fie dedicată unui domeniu specific: Ziua sportului şi sănătăţii, Ziua inteligenţei, Ziua poveştilor, Ziua Talentelor, Ziua Umorului, Ziua Naturii ş.a.

Pentru a evita orice incident, copiii au fost instruiţi în ceea ce priveşte regulile de securitate la bazin, în fiecare căsuţă fiind afişate şi regulile de comportament în tabăra de odihnă pe care sunt obligaţi să le respecte toţi copiii. Este demn de remarcat că administraţia taberei pune la dispoziţia tuturor copiilor din contul instituţiei hârtie igienică, săpun şi şampon, pentru ca condiţiile igienice să fie respectate la nivel optim.

„Printre investiţiile făcute în vederea modernizării infrastructurii taberei pentru sezonul 2018 se numără amenajarea pavajului până la blocul alimentar, dotarea sălii polivalente cu mobilier (mese, scaune, televizor, proiector), dotarea bucătăriei cu 2 frigidere şi mese de inox" menţionează pentru CURIER Lilian Musteaţă, primarul c. Bobeica.

Avem educatori şi ajutori de educatori calificaţi, în acest sens suntem completaţi cu tot efectivul. Urmează să îmbunătăţim condiţiile de cazare pentru sezonul 2019, să demolăm unele căsuţe vechi să construim altele noi, moderne, pentru a crea condiţii la cel mai înalt nivel copiilor care se vor odihni în tabăra noastră”.

Andjela Rotaru, de 11 ani, din mun. Hânceşti, este prima dată când se odihneşte la tabăra „Privighetoarea” şi spune că îi place aici. „Este foarte interesant, îmi place să joc volei, îmi plac concursurile şi competiţiile, dansurile, în căsuţă e foarte frumos, noi am amenajat-o, şi îmi place de dna directoare!” ne-a mărturisit cu mult entuziasm Andjela.

Nastea Ciornîi, de 9 ani, la fel este din mun. Hânceşti. Ea se odihneşte aici deja a doua oară. Când am întrebat-o ce-i place mai mult la tabără, ne-a spus fără să ezite că îi place absolut totul. Ea chiar ne-a recitat o poezie, fiind încântată de concursurile de talente care se desfăşoară în tabără.

Aurel Sula are 10 ani şi este din Negrea. El ne-a mărturisit că îi place să joace fotbal pe stadionul taberei şi să se scalde în bazin. Cel mai mult i-a plăcut hrişca cu peşte şi a spus că va veni aici numaidecât şi la anul.

Şi Anişoarei Gulea din s. Leuşeni îi place la tabără. „Cel mai mult îmi place la bazin, excursia în pădure şi că dormim la amiază”ne-a spus fetiţa de 9 ani.

În momentul vizitei noastre, copiii erau antrenaţi în diverse activităţi atât pe terenul de sport, cât şi pe teritoriu, mulţi adunându-se în sala multifuncţională unde făceau pazzle-uri sau jucau tenis de masă, fiind îndrumaţi şi supravegheaţi de educatori.

Odihna activă le va fi asigurată copiilor pe parcursul a patru ture, ultima tură încheindu-se la data de 2 august.


Elena ZAIŢEV


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco