• Curierul de Hâncești

„Talentul este un dar, trebuie să-l meriți pentru a-l primi!”

,,Îmi amintesc si acum, eram mici, iar coala mea pentru desen erau toți pereții casei. Bunicul a fost cel de la care am moștenit talentul și tot el mi-a dat primele sfaturi, când nici măcar nu știam că ceea ce fac eu se numește artă”- a spus Andrei Bodolică, tânărul despre care vreau să vă povestesc în numărul curent.

Andrei Bodolică are 17 ani şi este din s. Drăgușeni. De 9 ani este în Italia, acolo a făcut școală suplimentară de arte, iar la moment este absolvent al anului doi în cadrul Liceului artistic ,,Alessandro Dal Prato” din Guidizzolo, Italia.


,,Aici mă simt în largul meu, în lumea artei mele. Pe lângă pictură, studiez sculptura și arhitectura, fac ceea ce-mi place, iar cel mai important că nu regret alegerea făcută” - a adăugat entuziasmat Andrei.


,,Pasiunea mea a prins aripi de când eram copil, bunica mă abona la reviste de dezvoltare intelectuală prin metoda abțipildurilor, iar eu asamblam foarte repede cărțulia. Bunicul, de la care am și moștenit talentul, mă povățuia mereu repetând că arta nu se copie, arta se simte, „imaginează-ti tabloul și el va prinde viață prin mâinile tale”. În Moldova, nu am reuşit să încep o școală suplimentară de pictură, deoarece sunt venit în Italia de la 8 ani. Aici părinții mi-au valorificat potențialul și astfel a prins contur lumea mea colorată.”

Andrei a moștenit talentul din familie, și tot familia este cea care l-a susținut și motivat. ,,Sunt născut într-o familie de artiști, bunicul cântăreț, pictor, om de cultură, tatăl meu la fel, iar eu i-am moștenit pe ei. Bunicul nu a reușit să-mi arate în practică frumoasele lui desene și nici să se bucure de rezultatele mele, dar îi mulțumesc că mă călăuzeşte de-acolo din cer. Părinții m-au susținut mereu, m-au încurajat și mi-au oferit suportul necesar, lucru pentru care le mulțumesc enorm.”


,,Nu am exemple după care mă ghidez, desigur în cadrul orelor studiem operele renumitor artiști Pablo Picasso, Caravaggio, M. Albertinelli, Altichiero, Riza și alții, cu toate acestea încerc să-mi formez propriul stil. Marii autori mă inspiră și mă motivează, dar nu încerc să-i copii.”

,,Ce poate fi mai frumos decât să-ți urmezi visul. Aștept viitorul să mă surprindă și să mă călăuzească spre cele mai frumoase succese. Drumul spre succes mereu este plin de piedici și greutăți, dorința trebuie să fie enormă, şi atunci visele vor prinde contur. Ai grijă ce ți-ai putea dori și luptă pentru succesul tău, nimeni nu s-a născut învățat, însă fiecare ajunge să mănânce pâinea care o merită!”

Echipa CURIERULUI îi dorește lui Andrei realizări frumoase și succese mari în tot ceea ce face.


Maria MUNTEANU, stagiară

239 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco