• Curierul de Hâncești

Tatiana Agaci din Buţeni – câştigătoarea “Polobocului de Aur 2018”

Câştigătorii concursului „Polobocul de Aur 2018” au fost premiaţi în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, care s-a desfăşurat la 6-7 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La cea de-a XVI-a ediţie a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur”, organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a RM şi o agenţie turistică autohtonă, au concurat peste 400 de vinuri de casă, iar 105 au ajuns la etapa naţională. Printre aceştia – şi un vin produs la Hânceşti.Vinurile de casă, prezentate de gospodari la concurs, au fost apreciate de către degustători

profesionişti. Preşedintele CCI, Sergiu Harea, a menţionat că, pe an ce trece, tot mai mulţi vinificatori participă la acest concurs, iar „Polobocul de Aur” obţine o popularitate din ce în ce mai mare. Premiul Mare al concursului este „Polobocul de aur”, care reprezintă un butoi de 100 de litri. Acesta, alături de câte o diplomă de merit, a ajuns anul acesta la şapte vinificatori casnici, între care şi un producător din r. Hânceşti – SC “Fragolino” SRL.

Astfel, Premiul Mare „Polobocul de Aur" al concursului pentru cel mai bun vin de casă la nominalizarea: Vin tânăr din soiuri tehnice, categoria: “Cel mai bun vin alb” a fost înmânat Tatianei Agaci din s. Buţeni, iar pentru cel mai bun vin roşu a fost premiat Serghei Sarî din Comrat.

La nominalizarea „Vin tânăr din soiuri hibride”, premiul pentru cel mai bun vin alb a ajuns la Vasile Nogai din Cajba, Glodeni, iar premiul pentru cel mai bun vin roşu a fost obţinut de Nicolai Panco din Pelivan, Orhei.

Învingător la nominalizarea „Vin roze” a devenit Igor Donţu din Căuşeni. Iordan Sarandi din Etulia, Vulcăneşti, a fost premiat pentru cel mai bun vin alb de desert. Totodată, cel mai bun vin roşu de desert a fost produs de Ion Nicolenco din Căuşeni.

Contactată de “Curierul de Hânceşti”, Tatiana Agaci a specificat că a participat la concurs în cadrul mai multor nominalizări, iar la categoria Vin alb a participat cu două mostre de vin: Muscat Ottonel şi Chardonnay, însă vinul care a cucerit juriul a fost cel din soiul Chardonnay, roada anului 2017. “În fiecare an participăm la Concursul “Polobocul de aur”, desigur în speranţa de a câştiga, de aceea rezultatul din acest an a fost unul îmbucurător. Aceasta este o recunoaştere a calităţilor vinului produs de SRL “Fragolino” şi aprecierea juriului nu poate decât să ne bucure”a menţionat dna Agaci, care a recunoscut că nu ea a fost să-şi ridice premiul binemeritat, ci tatăl său, Tudor Agaci, care este un vinificator cu experienţă şi de la care a preluat secretele producerii unui vin de calitate superioară. În acest timp, alături de alţi producători autohtoni, Tatiana Agaci a participat la o expoziţie în Cluj, România, în cadrul brandului “Produs de Hânceşti”.

Vă reamintim că, în 2012, în cadrul concursului “Polobocul de Aur”, Tatiana Agaci, administratoarea SC “Fragolino” SRL, s-a învrednicit de premiul special (diplomă şi un butoiaş de 50 l) pentru vinul de casă Cabernet din roada 2011.


68 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco