• Curierul de Hâncești

Tinere talente„Îmi place să fac schițe, să experimentez cu o gamă largă de culori, contrastul dintre lumină și umbră, ca la final să se primesc ceea ce îmi doresc.”

„Dragostea pentru desen a pornit chiar de mic, de când am văzut şi eu şi părinţii că am un talent dat de la Dumnezeu. Atunci părinţii au decis să îmi dezvolt talentul şi m-au înscris la Şcoala de Arte. Motivator puternic pentru mine a fost desigur profesoara mea Duca Natalia, ea m-a învăţat ce şi cum să desenez şi cum să îmi exprim sentimentele pe o foaie simplă. Muza deseori îmi vine din viaţa mea de zi cu zi” – a povestit tânărul pictor, Eduar Olarul.

Eduard este originar din c. Lăpuşna, are 15 ani şi îşi face studiile la Liceul Teoretic „Lăpuşna”. La fel el a studiat 4 ani la Şcoala de Arte din mun. Hânceşti, ,,Timotei Bătrânu”. „Desenul este un hobby pe care l-am îndrăgit de mic. Îmi place să pictez pentru că așa pot exprima ceea ce simt! Prin desen găsesc o liniște în suflet. Arta este un loc unde mă pot simţi liber şi unde îmi pot expune gândurile, cu tot ce este frumos. Îmi place să fac schițe, să experimentez cu o gamă largă de culori, contrastul dintre lumină și umbră, ca în final să primesc ceea ce îmi doresc” – a relatat Eduard.Din toate rudele sale, doar Eduard şi un unchi de al lui au talentul şi dragostea de a crea. „Un pictor pe care îl prefer eu, este renumitul Leonardo da Vinci, un pictor care reda toată frumuseţea şi iubirea faţă de frumos.


Eu prefer mai mult să desenez, pictez peisajele, mai ales cele maritime. Mă ghidez, în mare parte, doar de imaginaţia mea” – a declarat tânărul artist.

Talentul lui Eduard este foarte vizibil, el se vede în lucrările făcute de el. Desenele sale cuceresc prin nuanţele de culori aşezate frumos pe foaie, iar picturile sale sunt foarte aproape de realitate prin aceasta captând îndată atenţia. Eduard a fost apreciat de mai multe ori la diferite expoziţii şi concursuri din raionul Hânceşti în cadrul Şcolii de Arte şi la expoziţiile de la Casa de Cultură din Hânceşti. Practic la toate concursurile şi expoziţiile la care a participat s-a învrednicit cu menţiuni şi rezultate de excelenţă.Ce mai rămâne de făcut lui Eduard, este să nu cedeze şi să-şi dezvolte tot mai mult talentul, fiindcă de astfel de tineri are nevoie ţara noastră!

Aurel VICLIUC

492 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco