• Curierul de Hâncești

TINERE TALENTE

„Toate rezultatele mele le datorez profesorilor mei şi familiei mele”„Îmi place dansul, pentru că valorificat în timp, a devenit mai mult decât un hobby obişnuit, a devenit un stil de viaţă, o strălucire în zilele cu soare şi un punct de sprijin în zilele mohorâte. Îmi place, pentru că este un mod de a-mi exprima trăirile, sentimentele, emoţiile, un mod de a cunoaşte oameni noi, diferiţi, dar în acelaşi timp care se aseamănă cu o cale de a înfăptui arta, de a-mi crea propriul univers plin de magie. Când vorbesc de dans, nu vorbesc doar de mişcările corpului efectuate pe o linie melodică. Vorbesc şi de lucrurile ce se află în spatele cortinelor, supărări, zâmbete, dăruire de sine şi multă-multă muncă” – a spus Alina Furtună, tânăra talentată despre care vă voi povesti în numărul acesta.Alina are 15 ani, originară din mun. Hâncești, îşi face studiile la LT „Mihail Sadoveanu”, clasa a 9 a „C”. „Nu pot spune că dansurile încep şi se termină într-o încăpere. Ele au pătruns adânc în toate sferele vieţii mele. Au devenit atât de importante şi iubite sufletului meu, încât acum sunt o parte integranta din mine. Nu cred că o altă ocupaţie pe parcursul vieţii îmi va intra atât de adânc sub piele, precum a intrat dansul” – a spus Alina, tânăra coregrafă care practică dansul de 6 ani.

La moment Alina este eleva a Şcolii de Arte „Timotei Batrânu”, secţia coregrafie, anul 3. Se antrenează sub conducerea Nadejdei Martiniuc. La fel face parte din ansamblul de dansuri populare „Andrieş”, care activează sub egida Casei de Cultură din mun. Hânceşti. „Am participat la diferite activităţi cultural-artistice din cadrul raionului Hânceşti, cum ar fi „Ziua Vinului 2018”, la hramurile din mai multe sate din raion, la concursul raional de divertisment TVC 2018-2019, la concursul „Flori de Primăvară”, „Valurile Nistrului”, cât şi la concursuri internaţionale în Bulgaria, Grecia, Polonia, de unde m-am întors cu locuri de frunte” – ne-a povestit Alina.

Cea care a îndreptat-o pe Alina pe calea artei şi a dansului a fost bunica ei, care a adus-o prima dată într-o sală de dansuri. „De acolo a început totul, împreuna cu prima mea profesoare, Cristina Jaliuc şi fratele dumneaei Vlad Mîțu. Ei m-au ajutat să mă dezvolt ca persoană şi ca dansatoare. Datorită lor, pasiunea mea faţă de dans a fost valorificată la un nivel destul de înalt. Până în prezent le sunt recunoscătoare pentru eforturile şi munca depusă în altoirea dragostei mele faţă de dans” – a declarat tânăra coregrafă

Alina preferă diferite stiluri de dans, precum ar fi hip hop, vogue şi cel popular, iar motivaţia şi susţinerea o primeşte de la cei dragi. „În ceea ce priveşte partea motivaţională, mereu am fost susţinută de profesorii de dans, de familie, cât şi de prietenele mele cele mai bune. Toate rezultatele mele le datorez profesorilor mei şi familiei mele.”

O adevărată bucurie şi fericire îţi poate aduce doar ceea ce cu adevărat îţi place, în cazul Alinei, acesta este dansul. Din partea CURIERULUI îi dorim Alinei mari succese şi cât mai multe realizări în lumea dansului.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco