• Curierul de Hâncești

Tinere Talente

Un talent ascuns poate fi în fiecareDoina Matvei în vârstă de 14 ani, originară din satul Bujor, este o începătoare meşteriţă care deja a uimit pe mulţi cu lucrările ei confecţionate manual. Ea face suveniruri handmade din felurite materiale, cum ar fi: bucăţi de lemn, scoarţă de copac, pietre, felurite materiale de cancelarie şi alte lucruri cu care poate fi ornamentat un suvenir. „Îmi place acest hobby deoarece acest lucru mă calmează şi orice lucru micuț pe care îl aplic mă face fericită. Prin ceea ce creez bucur pe cei din jur şi pe mine însămi, sunt realizări care bucură sufletele oamenilor” – spus tânăra meşteriţă.


A crea Doina a început acum 3 luni, este la început, dar lucrările ei dovedesc talentul care era ascuns până acum. „Trebuia să fac la școală un desen inspirat din natură şi m-am gândit de ce nu să încerc să-l fac chiar cu mânuţele mele, să încerc să văd ce se va primi, fiindcă încercarea vină n-are. Nu am învățat de la nimeni, nici nu am din rude pe cineva care s-a ocupat cu aşa ceva” – a relatat Doina, despre faptul cum a prins viaţă prima ei lucrare.

„În tot ceea ce fac am susţinere din partea părinţilor mei, Aurelia şi Alexandru Matvei, sunt nişte oameni extraordinari care mi-au dat viață şi le mulțumesc mult. La fel şi profesorul meu de educaţie plastică, muzicală şi informatică dl Sergiu Ştefan care mă ajută şi mă încurajează în toate celea ce fac” – a spus Doina.Colecţia personală e abia în creştere, dar pe parcursul anilor, Doina spune că vrea să o completeze cu alte lucrări inedite. Pentru aceasta, tânăra are nevoie de inspiraţie, linişte şi desigur oameni care să o încurajeze în continuare. „Am în planuri să creez multe încă, vreau acasă la mine să am o odaie unde să colecţionez diferite lucruri din care să confecționez. Pe lângă aceasta, am în planuri să devin medic cardiolog, din cauza că eu tot am probleme cu inima şi într-un fel pot să înţeleg mai bine pacientul reieşind din propria experienţă avută” – a povestit tânăra talentată despre planurile sale pe viitor.„Pentru mine, înseamnă mult să fiu susţinută de cei apropiaţi, astfel prind curaj să creez o nouă lucrare. Să creezi ceva frumos niciodată nu e târziu. Să nu uităm adevărul spus: „Frumosul va salva omenirea” – a declarat Doina. Un talent ascuns poate fi în fiecare din noi, noi suntem acei care trebuie să dăm voie imaginaţiei noastre să lucreze, căci care este limita imaginaţiei omului? Doina şi-a descoperit singură talentul, iar cei dragi au susţinut-o. Din partea CURIERULUI îi dorim acestei tinere talentate mari realizări pe viitor şi împlinirea tuturor visurilor.Aurel VICLIUC

156 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco