• Curierul de Hâncești

Tinere Talente

„Pentru mine dansul este o artă care mă defineşte totalmente...”



„Conducătoarea ansamblului dorea să descopere talente și deci organizase un careu și încinse o hora la care ne implică pe toți în parte... și văzând că prind firul mi-a zis ziua și ora la care aș putea veni la repetiție. Eu nici nu am încercat să mă împotrivesc căci presupuneam că o să-mi placă...” – a spus Dumitriţa Toma, tânăra talentată despre care vă voi povesti în acest număr.


Dumitriţa este originară din satul Paşcani, are frumoasă vârstă de 18 ani şi îşi face studiile la Colegiul de Construcţie Hânceşti, contabilitate, anul III. „Pentru mine dansul este o artă care mă defineşte totalmente, care mă face să mă manifest şi prin intermediul căreia mă simt liberă. De 6 ani încerc să îmbin utilul cu plăcutul. Pe parcursul acestor ani am îndrăgit din ce în ce mai mult dansul” - a povestit Dumitriţa despre dragostea ei pentru dans.

Despre prima ieşire pe scenă, Dumitriţa îşi aduce aminte cu greu. „Doamne, de aș mai ţine minte, eram cuprinsă de emoții, unicul lucru care mi-l amintesc e că atunci când s-a deschis cortina, uitasem şi cum mă numesc” – a istorisit cu zâmbet, tânăra talentată.

De la vârsta de 12 ani, Dumitriţa practică dansul, popular în special. Ea a făcut parte din ansamblul folcloric „Pe un picior de plai”, acum ea împreună cu alţi 3 foşti membri al acestui ansamblu şi-au creat propriul ansamblu cu care dansează pe la nunţi şi diferite evenimente, unde sunt solicitaţi. Ei au ales să rămână cu denumirea veche, în semn de respect şi apreciere a ansamblului care le-a pus baza în dansuri. „Datorită doamnei conducătoare, Ecaterina Ursu, căreia îi aduc sincere mulţumiri, am început să simpatizez această artă, care astăzi ocupă un rol important în viaţa mea, fără de care nu m-aş imagina” – a declarat Dumitriţa.

Împreună cu ansamblul folcloric „Pe un picior de plai”, Dumitriţa a participat la o mulţime de concursuri şi festivaluri muzicale, atât aici în Moldova cât şi peste hotarele ei. „O experienţă frumoasă am trăit la Bucureşti de asemenea şi la Cluj-Napoca, unde am dus faima dansului popular moldovenesc” - a spus tânăra dansatoare.

„Pe viitor aş dori să continui cu dansul căci am mai menţionat, dansul este o parte din mine, fără de care nu m-aş imagina” – a povestit Dumitriţa despre planurile sale pe viitor. Din partea noastră rămâne să-i urăm succes Dumitriţei şi mari realizări pe viitor.

Aurel VICLIUC


0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco