• Curierul de Hâncești

Tinere Talente

„În viziunea mea, fotbalul nu este un hobby, este un job căruia trebuie să-i acorzi străduinţă maximă”În numărul acesta, vă voi povesti despre un tânăr fotbalist, goolkeeper-ul echipei de fotbal FC „Petrocub” Hânceşti, Denis Guţul. Denis are 20 de ani, este originar din mun. Hânceşti şi este absolventul LT „M. Lomonosov”. „Am început să practic fotbalul de la vârsta de 8 ani. În fiecare zi, ieşeam în stradă şi jucam fotbal cu băieţii. Într-o zi, am aflat că în oraşul nostru este secţie de fotbal, l-am rugat pe tata să mă înscrie acolo şi deja a doua zi eram înscris în grupă. Acolo am făcut cunoştinţă cu primul meu antrenor, Vasile Moraru, cu care ţin legătura până în ziua de azi, el a fost cel care m-a motivat să-mi ofer toată dragostea acestui sport” – a spus Denis.

Denis a trecut prin toate echipele clubului FC „Petrocub”, de la juniori până la echipa mare, din care face parte din anul 2017, în timpul acesta echipa a cucerit de 3 ori la rând medalia de bronz în Divizia Naţională de Fotbal. „Pentru mine, fotbalul este o pasiune care îmi permite să mă perfecţionez zi de zi. În viziunea mea, fotbalul nu este un hobby, este un job căruia trebuie să-i acorzi străduinţa maximă. Fotbalul este un mod sănătos de viaţă care îmi permite mereu să fiu în tonus şi îmi dă încredere în propriile forţe. Datorită fotbalului am cunoscut mulţi oameni interesanţi, mi-am făcut mulţi prieteni cu care ţin legătura zi de zi. Cel mai important, este că fac o activitate care îmi aduce satisfacţie, mă face zi de zi să am dorinţa de a veni la lucru, fotbalul a devenit pasiunea vieţii mele” – a povestit tânărul fotbalist.

Familia lui Denis este totalmente pasionată de sport, fiecare membru al familiei lui face sport pentru un mod sănătos de viaţă. „Dragostea mea faţa de fotbal a pornit de la vizualizarea meciurilor de fotbal la TV şi în realitate. Jocul pe stradă cu prietenii mei a influenţat şi el. Mereu sunt motivat de familia şi prietenii mei, ei sunt cei care mă susţin indiferent de scorul de pe tablou” - a relatat Denis.

Pe poziţia de portar, Denis a ajuns pentru că era cel mai mic dintre copiii care jucau fotbal şi deseori ajungea să stea în poartă. „Portarul meu preferat este Gianluigi Buffon. Iar exemplu îmi este omul pe care l-am urmărit doi ani, prietenul meu Dumitru Celeadnic, care prin munca şi străduinţa sa a devenit unul din cei mai buni portari din Moldova, pe lângă aceasta este un om simplu, cinstit şi onest, care mă ajută moral şi îmi dă sfaturi când am nevoie de ele” – a povestit Denis despre cine îi este idol şi exemplu de portar.

Planurile pe viitor al tânărului fotbalist, desigur, sunt legate doar cu fotbalul. „Scopul meu principal este de a îmi dezvolta performanţele în acest domeniu pentru a obţine rezultate serioase” – a declarat Denis. Din partea CURIERULUI îi dorim lui Denis succese şi mari realizări pe viitor!

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco