• Curierul de Hâncești

Tinere Talente Andreea Doboş – pictoriţă în devenireCelebrul filosof german Johann Wolfgang von Goethe spunea: „Fiecare om ar trebui să asculte puţină musică, să citească puţină poezie şi să privească o pictură frumoasă în fiecare zi din viaţa sa, astfel încât îngrijorările lumeşti să nu-i oblitereze simţul frumosului pe care Dumnezeu l-a implantat în sufletul uman.” În acest număr vreau să vă povestesc despre o începătoare pictoriţă care vă poate bucura privirea cu desene splendite.


Andreea Doboş are 12 ani şi este elevă în gimnaziul din s. Bujor. „În timpul liber, ca să nu mă plictisesc şi să-mi pied timpul în zadar, desenez. Când îmi vin idei şi îmi începe a lucra imaginaţia, atunci le aplic pe foaie” – ne-a povestit tânăra pictoriţă.

Andreea a fost influenţată de exemplul altor colegi şi copii care şi-au dat frâu imaginaţiei şi au început a crea. „Am vrut să încerc şi eu arta frumosului, iar ideile pentru desenele mele îmi mai vin şi de la cercul „Mâini dibace” din şcoală, condus de doamna Lucia Cazacu, acolo facem lucrări ingenioase din obiecte reciclabile şi multe alte lucururi interesante” – a relatat pictoriţa despre sursa ei de inspiraţie.Despre talentul Andreei ne-a povestit şi unul dintre profesorii ei, Sergiu Ştefan, profesor de educaţie muzicală şi educaţie plastică. „Deşi am doar câteva luni de când lucrez ca profesor în gimnaziul Bujor, am remarcat elevi talentaţi în domeniul picturii, literaturi, muzicii şi TIC-ului. Unul dintre ei este şi această elevă, Andreea Doboş, care m-a surprins prin originalitatea, creativitatea şi măiestria artistică de care a dat dovadă în lucrările ei, atât cele pictate, cât şi cele realizate prin tehnica handmade. Andreea pune mult suflet în orice lucrare pe care o creează. Am remarcat încrederea în sine pe care o are ea. Este convinsă de faptul că mereu este loc pentru mai bine.”Chiar dacă are doar un an de când a început a picta, Andreea are deja câteva reuşite la concursurile locale din s. Bujor. La concursul „Frumos e plaiul strămoşesc”, ediţia I, secţiunea desen, Andreea s-a învrednicit de locul II, iar la concursul „Toamna de Aur” a participat cu multe lucrări frumoase care au fost apreciate înalt de colegi şi profesori.

Tot aici, Andreea ne-a povestit că intenţionează să înceapă studiile la o şcoală de arte, dar nu este încă sigură de acest lucru. Ce ne rămâne nouă de făcut este să o susţinem pe această tânără talentată în ceea ce a pornit să facă şi să-i urăm succes şi mari reuşite pe viitor.


Aurel VICLIUC

200 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco