• Curierul de Hâncești

Tinere Talente... „Ceea se simt şi trăiesc atunci când dansez, nu poate fi redat prin cuvinte...”„Oriunde nu aş fi, indiferent de ce domeniu nu aş alege, dansul va rămâne mereu în sufletul meu” – sunt cuvintele Anei-Mariei Tăbăcaru, tânăra talentată din oraşul Hânceşti care practică dansul de la frageda vârstă de 5 ani. Ana-Maria are 18 ani şi învaţă la LT „Mihai Eminescu”, în clasa a XII-a, profilul real.

Dansul este una dintre cele mai vechi forme ale artei. Dansul poate spune o poveste, poate crea o atmosferă specifică sau poate etala rezistenţa fizică a dansatorului, ori poate exprima emoţii cum este şi în cazul Anei-Mariei. „Dansul - o pasiune pe care o am încă de mică. Ceea se simt şi trăiesc atunci când dansez nu poate fi redat prin cuvinte…, atunci corpul meu vorbeşte ... E ceva extrem de special!” – a spus cu mare entuziasm, tânăra talentată.

Ana-Maria pratică dansul de când era încă la grădiniţă şi nu s-a oprit până în prezent. „La moment, fac parte din marea şi frumoasa familie „Galaxy's Dance Studio” din Hânceşti, condusă de cea mai minunată profesoară Cristina Jaliuc” – a povestit Ana-Maria.

În familia ei biologică, Ana-Maria nu este singura care practică această artă, sora ei mai mică la fel este dansatoare, aceasta urmând expemplul surorii mai mari. Tot aici, eroina noastră ne-a relatat despre dragostea ei pentru dans şi stilul ei preferat în coreografie. „Dragostea pentru dans a existat mereu. Nu pot spune ca am un singur stil preferat, întrucât la dansuri am învățat diverse stiluri ( popular, hip hop, vogue, contemporan etc.) care toate sunt speciale în felul lor.”

Ana-Maria spune că exemplul ei în această artă complexă şi extrem de grea este renumita coreografă Jojo Gomez, dar şi profesoara ei de dansuri Cristina Jaliuc şi fratele ei Mîțu Vlad.

Talentul Anei-Mariei se poate uşor de verificat după mulţimea premiilor care le are în palmares. „Am participat la diverse concursuri atât naționale cât și internaționale. Spre exemplu „Valurile Nistrului” , „JustDance” , „Campionatul național de dans sportiv”, „Cupa Moldovei” etc. la care am obținut locuri de frunte. Am plecat împreună cu trupa la concursuri în Grecia, Bulgaria, România, Ucraina şi Turcia, unde de asemenea ne-am învrednicit cu locuri premiante” – a specificat Ana-Maria.

Este o adevărată plăcere şi satisfacţie deplină când faci ceea ce îţi place, aceasta şi face Ana-Maria. Din partea echipei „Curierului de Hânceşti” îi dorim Anei-Mariei succese şi mari realizăripe viitor.Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco