• Curierul de Hâncești

Tinere Talente: Daniela Blendarencu

„Cel mai important după fiecare prestare erau aplauzele și felicitările ele sunt cele mai frumoase victorii.”

„Dragostea mea pentru dans a pornit de mic copil, când mergeam pe la petreceri cu familia. Îmi plăcea să dansez alături de cei mari (mai mult să-i încurc, pentru că încă nu stăpâneam așa de bine pașii). Apoi, după primele evoluții ale ansamblului, am știut că eu la sigur vreau să mă aflu printre ei” – a spus Daniela Blendarencu, tânăra dansatoare despre care vă voi povesti în numărul acesta.


Daniela are 21 de ani şi este studentă la ASEM, facultatea Finanţe şi Bănci. Totodată, ea face parte din ansamblul de dansuri populare ,,Lăpuşniţa”, condus de Veronica Pîrău. „Am o mare atracție fața de tradițiile populare, în special de dansul popular. De 10 ani, fac parte din ansamblul de dansuri populare „Lăpușniţa” și sunt foarte mândră de asta!” – a declarat tânăra talentată.

A început să frecventeze dansurile de la vârsta de 11 ani, pe atunci nerealizând încă ce impact va avea această artă în viaţa ei. „La început, nu știam ce înseamnă cu adevărat să dansezi, sincer mi se părea o joacă, o distracție pentru cei mari, ca mai târziu, după câțiva ani de dansuri, să înțeleg că dansul, în general, este o artă foarte frumoasă și grea. El necesită mult timp și suflet, ca la final să se primească ceva minunat” - a relatat Daniela.

Veronica Pîrău este cea care i-a arătat Danielei adevărata frumuseţe a dansului, cea care a ghidat-o în lumea frumosului. „Chiar dacă pe alocuri îmi era mai dificil să susțin sesia cu bine și sa fiu alături de grupă în concerte, Veronica mereu m-a înțeles și ajutat să le reușesc pe toate” - a povestit tânăra.

Pe parcursul acestor 10 ani, Daniela a participat la o mulţime de concursuri, competiţii cât în ţară atât şi peste hotarele ei, de unde mereu s-au întors cu locuri de frunte. „Însă cel mai important era că, după fiecare prestare erau aplauze și felicitări - ele sunt cele mai frumoase victorii” – a relatat cu entuziasm tânăra dansatoare.

„Mulțumesc familiei mele care nu a încetat niciodată să creadă în pasiunea mea pentru dans și mereu m-au susținut din toate punctele de vedere. Atâta timp cât sunt în țară și nu mă împiedică nimic, o să mă ocup cu dansurile atât cât am să pot, pentru că datorită dansului am avut parte de experiențe noi, multe emoții, prietenii, momente frumoase, călătorii și multe alte beneficii. Nu îmi pare rău nici o secundă că am ajuns până aici și sunt alături de cea mai minunată echipă/grupă care îmi sunt mai mult decât prieteni și recomand tuturor doritorilor și cei care iubesc frumosul să ni se alăture de la mic la mare!” – ne-a spus Daniela la încheiere.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco