• Curierul de Hâncești

Tinere talente„Fotbalul îmi transmite energie pozitivă şi îmi dă curaj...”„Fotbalul îmi transmite energie pozitivă şi îmi dă curaj de a ajunge spre cheia succesului”

Fotbalul, „sportul rege”, după cum îl mai numesc unii, este cel mai urmărit şi cel mai apreciat sport din întreaga lume. Nicolae Căpățînă, din c. Lăpuşna, în vârstă de 18 ani, este un adept al acestui sport. „Practic fotbalul şi este în mare parte ocupația mea. Îmi place acest sport de mic copil, mă relaxează şi îmi dă încredere în sine” – a declarat Nicolae.

Nicolae spune că dragostea pentru fotbal a început încă din copilărie. „Acest tip de sport îl practic de la vârsta de şase ani, îmi era dificil şi ca orice copil la acea vârstă nu aveam încredere în mine. Îmi era frică cineva să nu fie mai bun ca mine, era vârsta în care mă simţeam mai retras, ca pe an ce trecea să prind curaj şi să evoluez unde aveam posibilitate. Totul a început de la careva lovituri în peretele casei, după care în geamuri, după care eram certat de părinţi, însă asta nu mă oprea pe mult timp, dar mă motiva de a lovi mingea mai departe” – a povestit Nicolae.

Astăzi, tânărul este un jucător de mini fotbal, el face parte din echipa „Hânceşti Silva”, şi joacă într-un campionat de business. „Dragostea pentru fotbal a început din ziua în care am privit un meci de fotbal la TV, pe care l-am privit cu mare atenţie, analizam fiecare mişcare pe care apoi să o încerc şi eu, pentru ca, ulterior, să-mi spun, că voi ajunge cândva şi eu jucător profesionist” - a spus tânărul fotbalist.

La întrebarea „de ce anume acest sport?”, Nicolae a răspuns foarte interesant. „Fotbalul îmi transmite energie pozitivă şi îmi dă curaj de a ajunge spre cheia succesului”. Nicolae spune că are mare planuri legate de fotbal, dorind să ajungă la mari reuşite în acest sport. „Chiar dacă este nevoie de foarte mult efort, eu încerc să fiu din ce în ce mai bun, şi lucrez zi de zi la aceasta” - ne-a spus Nicolae.

Legendarul Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, spunea: „Să joci fotbal este foarte simplu, dar să joci un fotbal simplu este cel mai dificil lucru”. Mulţi pot a juca fotbal, dar nu toţi reuşesc să o facă la un nivel profesionist. Din partea CURIERULUI îi dorim lui Nicolae rezultate mari în sportul pe care îl practică.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco