• Curierul de Hâncești

Tinere talente Fraţii Cătălin şi Alexandra Bodişteanu – viitorul cinematografiei moldoveneşti„Actorul e unul care spune pe dinafară ceea ce alţii simt pe dinăuntru” – Tudor Muleşteanu. În numărul acesta, vreau să vă fac cunoştinţă cu doi mici actori, fraţii Alexandra şi Cătălin Bodişteanu. Alexandra are 11 ani şi Cătălin 9 ani, ambii învaţă la LT „M. Sadoveanu” şi totodată frecventează Centrul de Creaţie, cercul „Arta Dramatică”.


„Am observat că mai mulţi oameni mă recunosc şi mi-a plăcut. Dorim ca toţi să ne ştie” – a răspuns cu entuziasm micul actor, Cătălin la întrebarea: de ce au ales teatrul? Iar Alexandra a spus. „Când sunt pe scenă am sentimente de bucurie, pot transmite publicului un mesaj, îmi face plăcere să fiu pe scenă.”

Alexandra şi Cătălin au jucat în mai multe piese de teatru, dar apogeul carierii lor de actori începători este piesa de teatru: „Chiriţa în provincie”, unde Alexandra a jucat rolul principal, „Chiriţa”, iar Cătălin a jucat pe „Guliţă”. Această piesă de teatru micii actori au jucat-o de peste 10 ori în mai multe locuri din oraşul Hânceşti. Pentru rolul Chiriţei, la Concursul raional al cercurilor dramatice, Alexandra s-a învrednicit cu premiul „Cel mai bun actor la rolul feminin” şi Cătălin a primit premiul „Cel mai bun actor la rolul secundar masculin”.

„Alexandra e foarte activă, frecventează mai multe cercuri, a cântat la folclor, face gimnastică, e foarte talentată multilateral. Mai mult ca atât, ea este şi eleva cercului de bijuterii hand-made, anul trecut a participat cu un set de bijuterii la concursul republican „Lumea în viziunea copiilor” unde a luat locul 3. Cătălin şi-a găsit cumva talentul în arta dramatică” – a spus Nadejda Arabova, directoarea Centrului de Creaţie Hânceşti.

Mama acestor mici actori la fel este profesoară în cadrul Centrului de Creaţie. „De mică, am început să recit poezii cu mama, apoi cu doamna Maria am început să jucăm mai multe roluri, de atunci a început să-mi placă” – a spus Alexandra.

Doi copii minunaţi şi ambiţioşi, ambii dorindu-şi să devină actori. „Vreau să joc în continuare în diferite piese şi să ajung actor şi în filme” – a spus Cătălin, iar Alexandra: „Doresc să ajung vestită, să joc şi la Hollywood.”Cu astfel de actori tineri, talentaţi şi plini de pasiune, cinematografia moldovenească are un viitor splendid! Tot ce le rămâne de făcut acestor mici actori, e să-şi urmeze visul şi să nu cedeze indiferent de ce le va sta în cale. Din partea echipei redacţionale a ziarului „Curierul de Hânceşti” le dorim Alexandrei şi lui Cătălin, mari reuşite şi îndeplinirea visurilor!


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco