• Curierul de Hâncești

Tinere Talente „Personalitatea mea se identifică după genul de muzică pe care îl studiez”Nicolau Michişor este numele tânărului talentat despre care vă voi povesti în numărul acesta. Nicolau are 16 ani, este originar din mun. Hânceşti, cântă la vioară şi pian. „Primii paşi în domeniul muzicii i-am făcut în localitatea natala la Şcoala de Arte „Timotei Bătrânu”, iar acum cariera mea continuă în Chişinău la Liceul Republican de muzică ,,Ciprian Porumbescu” – a relatat tânărul.

Ce este muzica? Ea nu are o definiţie anume, deoarece fiecare persoană îi dă acesteia o proprie definiţie. Pentru unii, muzica poate însemna un mod de relaxare, o artă, un mod de evadare din viaţa cotidiană, o afacere, pentru protagonistul nostru, muzica este modul lui de viaţă! „Am ales muzica, deoarece de mic copil am fost pasionat de această artă. Muzica este o artă care se exprimă cu ajutorul sunetelor, sentimentelor şi atitudinii. Ea poate fi considerată un lucru delicat şi un mod de a vedea altfel lumea. Începând cu vârsta de 10 ani am început a studia instrumentul care cel mai tare m-a atras emoţional, vioara, un instrument care cere răbdare şi foarte multă muncă. Pe lângă cele patru coarde, o alta fereastră în lumea muzicii este pianul, un instrument melodios ca vioara doar cu un alt tablou de redare” – a povestit Nicolau.

Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de către membrii familie, care la fel sunt pasionaţi de această artă. Nicolau are ca idol şi exemplu pe renumitul violonist Itzhak Perlman. „Îmi place foarte mult de acest violonist deoarece are multe caracteristici pe care ar vrea oricine să le deţină în utilizarea şi interpretarea compoziţiilor” – a spus Nicolau.

Nicolau îşi găseşte inspiraţi în muzica clasică, jazz dar şi populară. „Ca o concluzie aş spune că personalitatea mea se identifică după genul de muzică pe care îl studiez” – a declarat tânărul muzician.În toţi anii de activitate ca tânăr instrumentist, Nicolau a participat la numeroase concursuri, locale, raionale şi naţionale, cum ar fi: concursul raional : ,,Tinere Talente” şi Concursul republican în numele lui ,,Vladimir Dodon”, cât şi multe alte concursuri.

La întrebarea: Cum îşi vede viitorul în lumea muzicii?” Nicolau a răspuns astfel. „Aş dori foarte mult să mă dezvolt în acest domeniu şi să-mi fac o cariera de succes, cum a zis renumitul poet Wiliam Shakespeare: ,,Muzica este hrana iubirii, cântaţi, daţi-mi-o până la saturaţie”.

Viaţa omului e strâns legată de artă, nu toţi sunt talentaţi, dar toţi o iubesc. Important e că viaţa fără muzică nu poate exista sau mai bine zis, fără muzică, viaţa ar fi o greşeală.


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco