• Curierul de Hâncești

Tinere Talente: Vadim Cravcenco

„Antrenamentele mereu îmi aduc satisfacţie şi le frecventez cu plăcere pentru că ştiu că dacă depui efort, devii mai bun, devii un campion”


Renumitul şi legendarul boxer, Muhammad Ali spunea: „Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare.” Pe un astfel de campion doresc să vi-l prezint în acest număr, vorbim despre Vadim Cravcenco, originar din comuna Lăpuşna, elevul clasei a X-a la LT Lăpuşna.


Vadim este deţinătorul centurii roşu cu negru la arta marţială taekwon-do (ultima centură până la cea neagră I Dan), pe lângă acest sport el mai practică şi kickboxing. Din anul 2012 şi până în prezent, el practică aceste două arte marţiale. „Îmi place sportul pentru că am fost motivat de mic de către tata să mă ocup cu sportul să fiu puternic, să mă pot apăra când va fi nevoie, iar pe parcursul anilor, pasiunea faţă de sport a crescut din ce în ce mai mult” – a povestit tânărul sportiv.

Primul său antrenament Vadim l-a avut la vârsta de 8 ani. „Din acest motiv, mi-a fost foarte greu, de multe ori aveam de gând să las sportul, dar cu susţinerea părinţilor şi a antrenorului am trecut prin toate greutăţile” – a relatat sportivul.


Antrenamentele de taekwon-do şi kickboxing se petrec în satul Lăpuşnă, unde antrenor este Ion Rotaru şi Vasile Panainte. Pe lângă Vadim, sora lui mai mare la fel este o sportivă de performanţă, împreună cu ea ambii au început să practice taekwon-do. „Dragostea faţă de sport a apărut din dorinţa mea arzătoare de a fi cel mai bun, mereu şi oriunde. Mergeam la antrenamente şi depuneam maxim efort pentru a ajunge cel mai bun, din această cauză a apărut dragostea faţă de sport. Antrenamentele mereu îmi aduc satisfacţie şi le frecventez cu plăcere pentru că ştiu că pe zi ce trece, dacă depui efort devii mai bun, devii campion” – a declarat Vadim.


Munca şi eforturile depuse de Vadim au fost răsplătite pe deplin cu titlurile şi reuşitele pe care le-a dobândit în aceste lupte. Vadim este campion internaţional la kickboxing, multiplu campion naţional la taekwon-do şi kickboxong şi de multe ori campion la diferite campionate naţionale şi regionale. „Pe viitor îmi pun ca scop să cuceresc şi mai multe titluri şi mai importante, dar desigur, pentru aceasta este nevoie de multă muncă” – a povestit tânărul sportiv despre planurile sale pe viitor.

Din partea ziarului „Curierul de Hânceşti” îi dorim lui Vadim succese şi mari realizări pe viitor.

Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco