• Curierul de Hâncești

Titlul de „Cea mai bună luptă” la box - obţinut de un tânăr de la Centrul de plasament “Brînduşa”

La mijlocul lunii noiembrie, în incinta Şcolii Profesionale din oraşul Hânceşti s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a campionatului „Cupa Micilor Lei” la box. În cadrul cupei, la titlul de „Cea mai bună luptă” a învins Eduard Bumbu, boxerul care practică lupta doar de o lună şi jumătate.


Eduard Bumbu are 14 ani, însă abia acum simte cu adevărat ce este bucuria unei victorii şi căldura oamenilor care îl susţin. Cu aproape patru ani în urmă, mama tânărului a decedat şi acesta a rămas în voia sorţii. Pentru că mica lor familie exista desprinsă de societate, Eduard nu ştia să scrie, să citească sau să calculeze. Mai mult de atât, băiatul nu ştia nici măcar să vorbească. 


„De aproape trei ani de când se află în instituţia noastră, Eduard a învăţat din nou să vorbească pentru că atunci când a păşit pragul instituţiei pentru prima dată era un copil timid ce nu ştia să lege nici măcar două cuvinte, a spus Larisa Dragomir, director al Centrului de plasament „Brînduşa”. Noi l-am şcolarizat, astfel dânsul la moment ştie să scrie, să citească şi însuşeşte materia educaţională destul de bine. Gândurile lui însă sunt îndreptate în direcţia sportului.


Toată vara s-a ţinut de mine să-l înregistrez la Şcoala de sporturi unde ar putea practica boxul. Într-un final am cedat şi am mers la compromis. El este unica noastră excepţie, pentru că în timp ce toţi copiii la ora 17:00 sunt deja în Centrul nostru, Eduard abia pleacă la antrenamente. Este un copil extrem de ager şi are foarte multe ambiţii.”


Tânărul luptător spune că îi este foarte recunoscător dnei Larisa Dragomir pentru faptul că i-a realizat visul de a practica boxul şi că atunci când a fost desemnat câştigător al titlului „Cea mai bună luptă”, nu s-a putut abţine să n-o îmbrăţişeze pe cea care în ochii lui a devenit zâna bună din poveşti. Succesul său pe care l-a obţinut muncind zi de zi, i-a insuflat mai multă încredere în forţele proprii.


„Deşi practic boxul de la sfârşitul lunii septembrie, m-am bucurat să ies pe ringul de luptă. Dna Larisa a fost cea care mi-a descoperit lumea boxului atunci când am mers cu ea la un campionat. Când luptam în ring o vedeam pe dumneaei şi mă gândeam numai la faptul că nu pot să pierd ca să nu o dezamăgesc. Mi-am amintit de toate instrucţiunile antrenorului şi când am câştigat am simţit cea mai mare bucurie în viaţa mea. Îmi doresc foarte mult ca toate luptele mele să fie încununate de victorie”- a spus emoţionat tânărul luptător.


Antrenorul tânărului sportiv, Andrei Zorilă a rămas plăcut impresionat de succesul lui Eduard.

„Băiatul este orfan, dar are mari ambiţii şi o capacitate enormă în domeniul luptelor. Este doar un debutant în acest domeniu, dar a dat dovadă de talent şi avântul său în luptă demonstrează dorinţa sa enormă de a se realiza şi de a deveni o adevărată personalitate. Pe ringul de box dânsul a cucerit publicul prin lupta spectaculoasă la care a respectat toate regulile unui bun luptător”- a conchis antrenorul.


Directorul Centrului de Plasament „Brînduşa” vine cu un mesaj şi o rugăminte către toţi creştinii cu inima mare: „Eduard are un mare vis, vrea să devină un adevărat boxer, campion al lumii. Deşi noi, împreună cu antrenorii contribuim la realizarea visului acestui copil, sportul necesită mari investiţii. Astăzi, Eduard are nevoie de cel puţin un costum de box şi alte detalii de echipament pentru a putea ieşi în ring şi pentru a obţine înălţimile pe care şi le-a propus. În preajma sărbătorilor de iarnă care se apropie, haideţi să facem un bine şi să ajutăm un copil orfan să-şi găsească locul lui în lume” – a fost mesajul dnei Dragomir.Elena Golubnic

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco