• Curierul de Hâncești

Tradiţionala conferinţă a pedagogilor:„Împreună pentru o educație de calitate!”


Ieri, la data de 23 august, în incinta LT „M. Eminescu”, a avut loc tradiţionala Conferința raională a pedagogilor cu genericul „Împreună pentru o educație de calitate”. La lucrările conferinței au participat managerii instituțiilor preșcolare și școlare, pedagogi, elevi și părinți. Invitați de onoare în cadrul acestui forum important au fost președintele raionului, Ghenadie Buza, vicepreședintele raionului Vera Tănase, primarul mun. Hâncești Alexandru Botnari, şefa Direcţiei raionale de Învăţământ Valentina Tonu, ş.a.


   Şefa Direcției de Învățământ, Valentina Tonu a venit cu un raport privind activitatea sistemului educațional din raion, remarcând atât realizările și succesele frumoase obținute în anul de studii 2017-2018, cât și problemele cu care s-au confruntat cadrele didactice din raion.

   Cu referire la sistemul educaţional din raion, inclusiv oraşul Hânceşti, a vorbit şi Alexandru Botnari, primarul municipiului, care a chemat cadrele didactice, precum și părinții să fie uniți, având şi o bună colaborare cu administrația publică locală pentru a obține rezultate mai bune în domeniul învățământului.

   „Să investim în tinerii noștri care sunt viitorul raionului, municipiului”a fost îndemnul primarului,  chemând pedagogii să educe copiii pentru a deveni adevăraţi patrioți, pentru a rămâne să înveţe şi să lucreze aici, în ţară, în oraş, în caz contrar, toate investițiile care se fac pentru comunitate, devin inutile, dacă tinerii pleacă.

   „Numai împreună, umăr la umăr vom schimba lucrurile spre bine”- a specificat dl primar în încheierea discursului său.

   La finele conferinței, a fost aprobat în unanimitate Proiectul de Rezoluție, ce va fi un suport normativ pentru organizarea unui proces educațional de calitate în noul an de studii 2018-2019.


Diana MEREUŢĂ

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco