• Curierul de Hâncești

Tragedia familiei care a rămas fără casă – a sensibilizat întreaga comunitate

Tragedia familiei care a rămas fără casă – a sensibilizat întreaga comunitate


Lunea trecută, familia Dron din satul Mingir a rămas pe drumuri după ce casa în care locuia a ars din temelii. În momentul izbucnirii incendiului, în locuinţă se aflau o fetiţă de 12 ani şi mama acesteia, însărcinată în luna a şaptea.


Îndată după incendiu, femeia a fost spitalizată în stare de șoc, iar fetiţa împreună cu tatăl ei au fost adăpostiţi de nişte rude. Vecinii au fost primii care au sărit să dea o mână de ajutor, unii cărând apa cu căldările de la fântânile din apropiere, alţii - aruncând zăpadă cu lopeţile peste flăcările ce mistuiau casa. Chiar dacă aceştia au alertat îndată serviciul de pompieri, cele două autospeciale ieşite la faţa locului, au fost în imposibilitatea de a salva ceva. „Bătea vântul foarte puternic, de aceea flăcările au cuprins întregul imobil, şi deşi au venit două autospeciale, mobilizându-se aproape jumătate de sat, practic, nu s-a putut salva nimic” – ne spune primarul Ilie Chiţanu.


  Nicolae Dron, proprietarul, care în acel moment nu era acasă, fiind la muncă, a fost anunțat de o vecină că arde casa. „Eu când am ajuns, casa era deja toată în flăcări, oamenii chinuindu-se s-o stingă… Dar ce folos, totul a ars, nimic n-o mai rămas din casa pe care ne-am construit-o singuri…”- susţine bărbatul disperat, care s-a pomenit în plină iarnă cu familia sa fără un acoperiş deasupra capului.


  În urma năprasnicului incendiu, locuinţa nu mai poate fi reparată, rămasă fără tavan, pereţii riscă să se prăbuşească. Cei trei membri ai familiei sunt disperați şi foarte necăjiţi. 


  Contactaţi de „Curierul de Hânceşti”, reprezentanţii autorităţilor locale, promit să le ofere ajutor. „La moment, primăria locală a decis acordarea unui ajutor în sumă de 4 mii lei, necesară familiei pentru perfectarea documentelor arse – a declarat pentru CURIER primarul localităţii Ilie Chiţanu. Totodată, intenţionăm să ieşim cu un demers către Consiliul raional cu solicitarea de a i se acorda acestei familii un ajutor bănesc pentru începerea construcţiei unei noi case, la care respectiv cu o alocaţie va contribui şi primăria Mingir.” În acelaşi context, dl primar ne-a specificat că actualmente membrii familiei Dron se alimentează cu un prânz cald la Centrul „Concordia” din localitate, care le-a ajutat respectiv şi cu unele produse alimentare, precum şi îmbrăcăminte. „De asemenea, fetiţa a fost asigurată cu rechizite şcolare, cărţi, astăzi fiind deja şcolarizată.” Mama acesteia, care deja se află într-o stare satisfăcătoare, a fost externată recent din maternitatea Spitalului Cărpineni. 


  Un gest nobil şi o iniţiativă frumoasă a venit din partea echipei mass media locală „Radio Pro Mingir”, care, împreună cu primăria locală şi Centrul „Concordia” au iniţiat pentru familia Dron o campanie de colectare a produselor alimentare, haine, etc. sensibilizând, astfel întreaga comunitate din Mingir, dar şi din satele vecine, reacţie ce nu a întârziat să vină din partea oamenilor cu suflet mare. „Ne bucurăm foarte mult că mai mulţi ascultători ai Radio Pro Mingir, respectiv din satele Mingir, Negrea, Cărpineni, oameni de bună credinţă, s-au grăbit să facă unele donaţii – bani, produse alimentare, îmbrăcăminte, rechizite şcolare, albituri, perne, etc., la moment, toate aceste lucruri fiind foarte necesare familiei îndurerate” – ne-a declarat Ion Croitoru, directorul Radio Pro Mingir.


  Şi redacţia CURIER – ului apelează către toţi oamenii cu suflet mare pentru ajutorarea acestei familii, (ce o pot face în fiecare zi la primăria c. Mingir, contactând telefoanele: 0269/76303,0269/76238), familii rămasă pe drumuri, care undeva în adâncul inimii, speră că va avea parte de sprijinul oamenilor de bună credinţă, mai ales că în câteva luni va veni pe lume și al patrulea membru al ei. Vă mulţumim anticipat!Tatiana Todoseiciuc

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco