• Curierul de Hâncești

Transportul public din raion şi-a reluat activitatea

De duminică, 17 mai, toate cursele raionului Hâncești și-au reluat activitatea în regim normal, fără modificări ale taxelor și fără schimbări esențiale. Respectarea normelor de igienă este absolut obligatorie - şoferii sunt echipați cu mască, mănuși de protecție și dezinfectant.

De asemenea, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției Covid-19, în mijloacele de transport comun ale raionului Hâncești, la fel, pasagerii rutelor sunt obligați să poarte mască, mănuși și să evite pe cât de mult posibil contactul direct cu alte persoane.

Svetlana Chitaica, șefa Gării Auto Hâncești, a informat „Curierul de Hâncești” despre micile modificări conformate la respectarea regulilor de igienă și protecție.

„Începând cu duminica trecută, numărul călătorilor este într-o potențială creștere, lumea a început să beneficieze din nou de transportul public, iar noi suntem încântați să reluăm activitatea. Nu s-au înregistrat modificări la nivelul prețurilor și curselor, singura cerință este de a respecta normele de siguranță folosind dezinfectant, măști și mănuși de protecție. Noi am avut grijă să asigurăm fiecare angajat al gării cu produsele necesare în favoarea reducerii oricărui risc de infectare. În vederea verificării triajului zilnic al personalului angajat (termometria, starea sănătății și a simptomelor suspecte), fiecare şofer dimineața în foaia de parcurs are ștampila mecanicului despre starea mașinii și stampila medicului despre starea acestuia. Această procedură o efectuăm cu mult înainte de declararea stării de urgență. La finalizarea curselor, șoferii sunt obligați să dezinfecteze suprafețele mijloacelor de transport, de asemenea este interzisă transportarea pasagerilor în picioare. Singura cursă problematică era Șipoteni – Hâncești, activitatea căreia a fost sistată definitiv. În acest context, îndemn absolut toți șoferii să se protejeze respectând micile reguli sanitare, de asemenea solicit pasagerilor să nu neglijeze normele de protecție și să iasă din case doar la necesitate. În cazul în care suspectă anumite simptome, să nu ezite apelarea numărului unic de urgență 112”- a menționat pentru „Curier”, Svetlana Chitaica.

De altfel, atât călătorii, cât și șoferii se arată mulțumiți de reluarea regimului normal al activității transportului public din toate localitățile raionului.

„Tind să cred că această epidemie a fost mai mult un plan politic. Ceea ce ține de noi, ne protejăm și respectăm normele de siguranță. Mulțumim administrației Gării Auto pentru că ne asigură cu strictul necesar de mănuși, măști și dezinfectant. Încercăm să nu depăşim limita de pasageri și reamintim călătorilor de necesitatea măștilor de protecție” – spune Ion Busuioc, șofer al rutei Hâncești-Chișinău.

„Atât eu cât și soțul, mergem la servici cu transportul public. Evităm zonele și transportul aglomerat și nu ieșim nicăieri fără mască și mănuși, doar în cazul în care avem o necesitate reală precum serviciul și aprovizionare cu hrană. Recunosc, sistarea activității transportului public a fost resimțită de o mare parte a populației, mai ales, noi, cei care nu dispunem de transport personal. Lucrurile par a reveni la normal, deja ne-am obișnuit cu măști și mănuși, nu văd o problemă să le purtăm. Suntem mulțumiți să revenim la muncă, indiferent de micile restricții” – a spus Iulia Corobceanu, pasager al rutei, Fundul Galbenei – Hâncești.

Reamintim că odată cu relaxarea restricțiilor impuse de carantină, lumea, totuși, este obligată în continuare să respecte regulile sanitare atât în locurile publice cât şi în transporturile publice.

Întru siguranţa cetăţenilor în prevenirea infectării cu Covid-19, vă atenţionăm că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Hânceşti patrulează în preajma Staţiei auto Hânceşti. Atât şoferii cât şi pasagerii care nu respectă măsurile impuse de starea de urgenţă în sănătatea publică,

vor fi sancţionaţi.

Maria MUNTEANU

129 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco