• Curierul de Hâncești

Trupa de teatru „Ghioceii” au obţinut premiul mare la un festival internaţionalÎn perioada 22 – 26 august, trupa de teatru dramatic „Ghioceii” din cadrul Direcţiei Cultură Hânceşti au participat la Festivalul internaţional pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, ediţia VI, la Fălticeni, Suceava. La fel ca în anul trecut, aceştia au obţinut premiul mare şi toate nominaţiile de frunte.


   Chiar dacă au mers la acest festival deja a treia oară, emoţiile au fost foarte puternice deoarece au prezentat un spectacol inedit, la care au muncit cu totală dăruire de sine. Este vorba despre piesa „Liola”, scrisă de scriitorul italian Luigi Pirandelo, despre care ne vorbeşte mai mult conducătorul trupei, Mihai Sîrbu.


  „Acţiunea se petrece în Sicilia, anii 1900. Eroul principal este Liola, un tânăr foarte bun la suflet, dar care avea o slăbiciune pentru femei. Este o piesă în care avem un fundal muzical variat şi de calitate bună, avem decor tematic şi desigur actori excepţionali. A fost greu de muncit la această piesă teatrală, mai mult decât la cele de până acum, deoarece a fost nevoie să ne transformăm în acei italieni temperamentali, caracter absolut străin pentru noi. Totuşi, conform rezultatelor, am avut o evoluare bună în scenă şi putem afirma că spectacolul a avut succes”, a povestit Mihai Sîrbu.


  Pe parcursul festivalului, tinerii actori au avut parte de întâlniri de suflet cu cei mai de seamă actori de cinema şi teatru din România care au venit să-i susţină şi să le dea sfaturi pentru o carieră reuşită în domeniul teatral.


  Chiar dacă până acum conducătorul trupei era cel care îi încuraja pe tineri să meargă la concursuri şi festivaluri, de data aceasta Mihai Sîrbu a fost cel care s-a lăsat convins de discipolii săi şi au mers la festival de unde au venit cu cele mai frumoase premii: Premiul mare şi nominaţiile „Cel mai bun rol masculin, principal” – Vlad Ropot, „Cel mai bun rol masculin, secundar” – Marin Lupanciuc, „Cel mai bun rol feminin, secundar” – Ana Bumbu, Premiul I, secţiunea monolog – Marin Lupanciuc, Premiul III, secţiunea monolog – Vicor Cotovanu şi acelaşi tânăr s-a ales şi cu premiul III pentru secţiunea Poezie.


„Sunt foarte mândru de actorii mei, cei cu care am muncit cot la cot pentru un spectacol bun, pe care sper eu, îl vom prezenta şi la Hânceşti cu prima ocazie”, a mai spus Mihai Sîrbu.

  Menţionăm că deja al doilea an consecutiv trupa de teatru „Ghioceii” revine acasă de la Festivalul din Fălticeni cu Premiul Mare, or, nu în zadar organizatorii festivalului l-au poreclit pe conducătorul trupei drept „magicianul” care face din copii adevăraţi actori.Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco