• Curierul de Hâncești

Turneul „Hai la trântă că-i mai sfântă”

Miercuri, în incinta Casei raionale de Cultură din mun. Hânceşti, a fost organizat un turneu republican consacrat primului maestru în sport Constantin Moraru şi multiplu campion la luptă naţională „Trânta”, originar din s. Nemţeni. Turneul a întrunit sportivi din diferite domenii, precum: judo, lupte libere şi greco-romane.


Constantin Moraru, care a fost primul maestru în sport şi multiplu campion republican, a sărbătorit anul acesta 70 de ani de la naştere. Cu acest prilej a fost organizat turneul la lupta naţională „Trânta”. La eveniment au fost prezenţi oaspeţi de onoare, şi anume: Ghenadie Buza, preşedintele r. Hânceşti şi vicepreşedinţii: Dumitru Cornei şi Iurii Levinschi, precum şi diverşi arbitri, maeştri în sport şi antrenori de talie naţională.

Turneul a început cu un mesaj din partea preşedintelui r. Hânceşti, Ghenadie Buza. „Trânta este un gen de sport naţional în R. Moldova, care ne reprezintă ca nepoţi, strănepoţi ai lui Ştefan cel Mare şi altor mulţi voievozi care au dovedit că sunt puternici şi că au nişte abilităţi care nu le posedă, poate, alte naţiuni. Vreau ca turneul de azi să se desfăşoare bine, fără traume, clar lucru azi vor fi învingători şi cei care au pierdut, dar până la urmă să învingă prietenia. Am toată stima şi respectul pentru tot ce a făcut dl Constantin Moraru în viaţa sa de sportiv. Felicitări cu ocazia împlinirii a celor 70 de ani şi mulţi ani înainte.”

În acest context, dl preşedinte a înmânat din partea Consiliului raional premii şi diplome mai multor veterani ai sportului din raion, printre aceştia fiind: Constantin Moraru,Valentin Bodiştean, Mihail şi Ilie Buiuc, Grigorie Oltenescu, Dumitru Sava, Dumitru Pendus.

Sportivii participanţi la turneu sunt campioni republicani, europeni, mondiali, la sambo, judo, lupte liberi, greco-romane. Tinerii sportivi au demonstrat o tehnică şi o voinţă deosebită de a învinge. Turneul a fost organizat de Consiliul raional Hânceşti.

Aurel VICLIUC

36 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco