• Curierul de Hâncești

Un bărbat din Caracui – găsit înecat după ce a mers la pescuitVinerea trecută, 1 mai, un bărbat din s. Caracui a dispărut după ce s-ar fi dus la pescuit. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost recuperat de scafandrieri a doua zi din iazul din localitate.

Potrivit declaraţiilor ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, Cristina Vicol, localnicii din s. Caracui au confirmat că bărbatul de 52 de ani ar fi văzut ultima dată mergând la pescuit. A doua zi, la faţa locului s-a deplasat o echipă de scafandrieri din cadrul Detaşamentului Regional Căutare-Salvare nr.1 al IGSU, care au căutat cadavrul în iazul din apropierea satului. În urma intervenţiei, care a durat mai mult de trei ore, scafandrierii au depistat cadavrul bărbatului la ora 12:25.

Primarul s. Caracui, Anatolie Dubceac, a declarat pentru CURUIER că bărbatul a mers la pescuit ilegal, acesta fiind îmbrăcat în haine speciale pentru pescuit. “Bărbatul era cunoscut în localitate ca fiind un bun gospodar, activa la depozitele unor lideri din sat şi era pasionat de pescuit. Se presupune că în acea zi el a mers la pescuit cu barca, dar în condiţii de vânt, barca s-a răsturnat, iar el căzut în apă agăţându-se de plasele de pescuit, care l-au şi tras la fundul iazului” – a declarat primarul, menţionând că de îndată ce a fost anunţată dispariţia acestuia, organele de drept l-au căutat peste tot, însă fără rezultat.

Circumstanţele cazului sunt investigate de către organele de drept, iar salvatorii îndeamnă cetăţenii să fie prudenţi pentru a evita cazurile de înec. Conform datelor IGSU, de la începutul anului, patru persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.

Elena ZAIŢEV

5 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco