• Curierul de Hâncești

Un concurs al declamatorilor pentru copii cu capacităţi diferiteMiercuri, la LT „M. Eminescu” din or. Hânceşti s-a desfăşurat un concurs de poezie dedicat poetului Grigore Vieru, care sâmbătă, 14 februarie, ar fi împlinit 80 de ani de la naştere.


Profesorii şi părinţii elevilor din ciclul primar al liceului, dar şi din calsele 5-6, în comun cu bibliotecarul şcolar au pregătit poezii scrise de G. Vieru sau dedicate marelui poet pentru a le declama în cadrul unui concurs susţinut inclusiv de Direcţia Învăţământ. Scopul concursului de poezie a urmărit incluziunea educaţională a copiilor în activităţile şcolare, precum şi încurajarea manifestării acestora în cadrul diverselor măsuri desfăşurate la nivel de instituţie, conform conceptului „Şanse egale pentru toţi”.


Astfel, atât copiii de etnie romă, cât şi copiii cu CES (cerinţe educaţionale speciale) s-au manifestat activ în cadrul acestui concurs, unde juriul a apreciat dicţia concurenţilor, expresivitatea, ritmul, tonul vocii, gestica, ţinuta scenică şi aspectul estetic. Concursul dat este cu atât mai important, cu cât îi impulsionează pe copii să relaţioneze cu semenii lor care sunt diferiţi de ei, iar pe aceştia din urmă să se integreze mai bine în mediul şcolar.


Astfel, la categoria întâia, care cuprinde clasele întâia şi a doua, locurile premiante au fost distribuite după cum urmează: Cristina Chiriţă, cl. I-a A – locul I (în foto), Ionela Roşca şi Alexandru Banaru din cl. a II-a A – locul II, Filip Gulică, cl. a II-a A, Cătălin Vrabie, cl. I-a B, şi Gabriela Cimpoieşu, cl. I-a A – locul III. La categoria a doua, clasele a treia şi a patra, Ilie Staşoc, cl. a III-a C, s-a plasat pe locul I, Daniela Rotaru, cl. a III-a A, şi Cristina Lică, cl. a III-a B – pe locul II, Dorina Craveţ, cl. a IV-a B, Mihai Jechiu, cl. a III-a C, şi Ema Ungureanu, cl. a III-a A – pe locul III. La cea de-a treia categorie, clasele a cincea şi a şasea, locul I a fost acupat de Otilia Papanaga, cl. a VI-a B, locul II - de Felicia Calmâş, cl. a V-a B, şi Adriana Prescornic, cl. a VI-a B. Locul III i-a revenit Selinei Denisov, cl. a V-a B, Inei Scripnic, cl. a V-a A, şi lui Chiril Nartea, cl. a VI-a B.Elena Zaițev

6 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco