• Curierul de Hâncești

Un concurs regional pentru copii – desfăşurat online

Recent, s-a desfăşurat concursul regional „Bucuria învierii”. La prima sa ediţie, concursul s-a desfăşurat online, având în vedere perioada de carantină în care ne aflăm. Participanţii au expediat pozele lucrărilor pentru concurs. La rândul lor, membrii juriului s-au întrunit în şedinţă online prin aplicaţia ZOOM şi au stabilit grila de evaluare şi modalitatea de acordare a punctajului. Totalurile au fost publicate pe pagina de socializare a revistei CLIPA şi expediate, ulterior, diplomele online.

În ajun de sfintele Paşte laureaţii au fost premiaţi. Acest concurs a avut drept scop promovarea tinerelor talente şi a frumuseţii sărbătorii creştine Paştele. Deşi a fost la prima sa ediţie acest concurs regional a reuşit să promoveze un număr impunător de copii talentaţi. Concursul a fost împărțit în trei secțiuni: desen, eseu și poezie. Participanţii au fost circa 74 de elevi din diferite raioane ale țării cum ar fi: Edineț, Dondușeni, Ialoveni și Hânceşti.

„A fost un concurs care a adunat în poiana creaţiei mulţi copii talentaţi. A pus bazele şi unui frumos parteneriat educaţional care va dăinui în timp”, a precizat Cristina Serdeşniuc, partenerul de proiect de la Donduşeni.

La secţiunea desen cele mai reuşite lucrări au fost ale elevilor: Maria Gabură (clasa a II-A), Toma Ionel (clasa a IV-A, Iovu Inga (clasa a VIII-A) eleve in gimnaziul Bujor, Hahuleac Alexandrina din Edineţ, Pascalu Beatrice, Burcă Mihaela şi Paraschiv Cristina din Hânceşti şi Coda Cristina din Ialoveni La secțiunea poezie cele mai frumoase versuri le au elevii: Fărîmă Ionela din satul Bujor, Cojocari Marius, Cecoi Daniela din Donduşeni. La categoria eseu cele mai reuşite lucrări s-au dovedit a fi ale elevilor: Cotelea Marius şi Scutaru Florentina din raionul Edineţ, Vatamaniuc Irina din GM Bujor. Fondatorul concursului a fost Gimnaziul Bujor, coordonator de proiect, profesorul Sergiu Stefan. În calitate de parteneri educaţionali au participat: Generaţia Pedagogilor Excepţionali, Donduşeni, Direcţia Educaţie Edineţ, LT „M. Eminescu”, Hânceşti. „A fost o frumoasă experienţă pentru Gimnaziul Bujor. De asemenea acest concurs ne-a oferit posibilitatea să cunoaştem copii talentaţi şi din alte localităţi ale ţării. Început cu o realizare de succes, concursul va continua cu ediţia a II-a la anul, în cadrul căreia, vom propune participarea mai multor instituii de învăţământ”, a precizat dna Vera Moşneagu, directorul Gimnaziului Bujor.

Mihaela Cazacu, elevă

Gimnaziul Bujor

72 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco