• Curierul de Hâncești

Un deceniu după gratii pentru tentativă de omor!

Recent, Judecătoria Hânceşti a condamnat un tânăr de 36 de ani, originar şi locuitor al s. Cărpineni, la 10 ani și 6 luni închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, învinuit de săvârşirea infracţiunii de violență domestică și tentativă de omor.


„În cadrul urmăririi penale s-a stabilit, că tânărul, locuind împreună cu sora lui (35 de ani) și unchiul lor, (64 de ani) în gospodăria amplasată în satul Cărpineni, pe parcursul conlocuirii a manifestat încontinuu un comportament agresiv față de soră-sa, exprimat prin cuvinte injurioase, ofense, amenințări cu răfuiala fizică și aplicarea de lovituri, fapte care în permanență îi provocau acesteia stări de tensiune, suferință fizică și psihică, umilință și înjosire” a declarat pentru CURIER procurorul din Procuratura Hânceşti Vasile Disculţu, care a anchetat cazul.

Ultima manifestare violentă, care l-a adus pe tânăr pe banca acuzaţilor s-a întâmplat în luna septembrie anul trecut, când între cei doi apăruse o ceartă ordinară, ajungând la faptul că învinuitul şi-a lovit sora, ameninţând-o cu răfuială fizică.

„Pentru a-i curma acțiunile violente, în apărarea femeii a sărit unchiul acesteia. Nepotul său, însă, profitând de faptul că bărbatul este o persoană de vârstă înaintată şi invalid din copilărie de gradul II, a aplicat forţa fizică, apoi a luat de pe prispa casei un cuțit de bucătărie și i-a aplicat acestuia o lovitură cu lama cuțitului în regiunea stângă a hemitoracelui, în proximitatea inimii, cauzându-i o plagă înțepată, periculoasă pentru viaţă. Inculpatul a fost cercetat în instanța de judecată, în stare de arest la domiciliu”a specificat dl procuror.

Respectiv, tânărul a fost învinuit de săvârşirea infracţiunii de violență domestică și tentativă de omor, pentru care a fost condamnat la 10 ani și 6 luni închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința este cu drept de atac în termen de 15 zile de la data pronunțării.


Tatiana TODOSEICIUC

326 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco